Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DUNROSS FÖRENING

IBF Backadalen är stolta över att vara en av de föreningar vars verksamhet Stiftelsen Dunross & Co stöttar.

 

Stiftelsens huvudsakliga syfte är att stödja barn och ungdomars fostran bland annat avseende frågor som rör människors lika värde, arbete mot mobbning, rasism och sexism samt att engagera föräldrarna i föreningens arbete i dessa frågor. Stiftelsens förhoppning är att de föreningar som uppbär stöd gemensamt ska hjälpas åt att sträva för att utbilda barn och ungdomar, med idrotten som sammankopplande verktyg.

 

Genom att Stiftelsen bidrar med till exempel medel till ledarutbildning och kompetensutveckling, samt ställer krav kring värderingar med mera kan Stiftelsen hjälpa föreningarna att bli ännu bättre. Detta kommer förhoppningsvis leda till att de kan ta emot fler ungdomar och hålla en högre kvalitet på sin verksamhet. Med kompetenta, dedikerade ledare och en förstående föräldragrupp kan föreningarna skapa mer inkluderande aktiviteter där alla typer av personligheter utvecklas och får komma till tals.

 

Värderingar och stödkriterier

Föreningar som bär Stiftelsen Dunross & Co’s logotype skall följa nedan angivna krav:

 

  • Ingen form av så kallad toppning ska ske inom barnidrott till och med tolv år.  Med toppning avses i detta fall selektering av spelare under match och träning baserat på kunnande och/eller mognad. 

  • I äldre åldersklasser kan uttagning baserat på träning och kompetens ske förutsatt att alla bedöms utifrån samma grund och aldrig döms bort på förhand.

  • Föreningen ska aktivt arbeta för att behandla alla individer lika och ge dem förutsättningar och möjlighet att utvecklas utifrån den egna kompetensen. 
  • Ledare i föreningen ska uppträda som föredöme och ge ungdomarna en positiv utbildning.

  • Föräldrar med barn i föreningen ska uppträda som föredöme under aktiviteter i föreningens regi. 

  • Spelare i föreningen ska uppträda sportsmannamässigt på och vid sidan av planen. 

  • Föreningen ska motarbeta all form av mobbning, sexism och rasism.

  • Föreningen ska följa Riksidrottsförbundets regler mot sexuella övergrepp. Föreningen rekommenderas att ta ett begränsat brottsregisterutdrag på sina ledare och behandla dessa i särskilt utsedd grupp. 

  • Ingen form av användande av otillåtna prestationshöjande medel ska  förekomma inom föreningens lag. 

  • Föreningen ska ha en barn­ och ungdomspolicy som årligen presenteras för föreningens ledare.

 

Läs mer om Stiftelsen Dunross & Co på www.stiftelsendunross.se

 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS