SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FÖRENINGSFAKTA
Det här är den officiella logotypen för IBF Backadalen, vilken också är föreningens klubbmärke.
 
Bildad: 2 december 1984
Medlemsantal: ca 600 st
Smeknamn: Red Lions
Kansliet: Tuve Sporthall, Göteborg
Matchdräkt: Röd tröja, röda shorts och strumpor
Antal träningsgrupper: 21 st
Hemmahall, ungdom: Tuve Sporthall
Hemmahall, senior: Lundbystrand Sporthall
Organisationsnummer: 855100 - 3307
Föreningsnummer: 28168 - 58
Plusgironummer: 691751 - 2
 
Det är med stolthet och glädje vi presenterar IBF Backadalen. Föreningen bildades den 2 december 1984 och det har visat sig att de personer som var med den historiska dagen planterade ett träd som numera har vuxit sig stort och livskraftigt.
 
Det hela började dock lite tidigare under 1984, då ett gäng grabbar i 20-års åldern tränade innebandy i en liten lokal som hette Backagården som var belägen i Hisings Backa. Efter ett tag hörde någon av grabbarna att det gick att anmäla sig till seriespel vilket då kollades upp mer noggrannt. För att anmäla ett lag till seriespel krävdes att man bildade en förening och söndagen den 2 december 1984 samlades man därför till ett möte. Det beslutades att Backadalens IF skulle bildas. Ett herrlag anmäldes till seriespel och med tiden startades både reservlag, damlag och ungdomslag. En del av dessa grabbar som var med och startade föreningen 1984 är än idag aktiva på ett eller annat sätt i föreningen.

Namnet IBF Backadalen uppkom första gången 1989 då en sammanslagning med Skälltorps IBK mynnade ut i att namnet ändrades till IBF Backadalen. 1992 skedde ytterligare en sammanslagning, denna gång med IBK Gothia vilket ledde till att föreningen tillfälligt kom att heta IBF Backadalen/Gothia innan tillägget Gothia togs bort strax därpå. Efter två sammanslagningar tätt inpå dröjde det till 2009 innan det var dags igen. Denna gång var det Vision Angered FC som upplöstes och gick in under IBF Backadalens fana.

Alla aktiva och alla de ledare som genom ett gediget arbete byggt och fortfarande bygger upp IBF Backadalen är grunden för att föreningen skall fungera. Utan alla dessa ideella arbetsinsatser, där många lägger ner hela sin själ för att utveckla föreningen, så skulle vi fortfarande befinna oss där vi en gång i tiden började. Det är ett stort ansvar att nya aktiva och nya ledare värnar om och arbetar med att föra den goda "Backadalsandan" vidare. Det är viktigt att alla jobbar för föreningen i både med- och motgång.

Det är inte bara idrottsliga framgångar som skall styra utvecklingen. IBF Backadalen skall också fungera som en förening där gemenskapen och kamratskapet värderas högt. Ett kamratskap som skall leva vidare även efter det att man slutat sin aktiva karriär. En förening som vill leva upp till detta och som ständigt vill utvecklas behöver förstås också ha en stabil grund vad gäller både organisation och ekonomi.
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS