SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
Välkommen till Damer A
 
Referat: Burås IK D1 - IBF Backadalen D1
Sista seriematchen borta mot Burås för Damerna
2023-03-16 09:01
Sista seriematchen borta mot Burås, känns som om säsongen gått snabbt, eller..... kanske bara är jag som tycker så?
 
Hur som haver, match borta i Lundenskolan i en, för serien,  tyvärr betydelselös match. Burås ställer upp i en låg 2-1-2 och spelar på 2 femmor. Vi startar med 2 backpar och 3 liner. Första bytena lovar mer....Vi trycker ner Burås rejält men Burås ha en kompetent målvakt som räddar dem inledningsvis. Vi har som sagt bra fart inledningsvis och efter 5 min hittar EmmaS upp till Nyman med en snabb första pass, Nyman skickar vidare bollen till MålTilly som drar med sig bollen in framför mål och slår in den på volley i bortre, 0-1 efter 5.43. Bara nån min. senare vinner Nyman bollen vid mittplan och serverar MålTilly med en snabb diagonalare mot bortre som MålTilly kliniskt skickar in och vi  har 0-2 efter 6.43, underbart! Burås krigar sig in i matchen lite efter detta och jämnar ut spelet. Man kan tydligt se att vissa av Burås spelare varit med på hyffsad nivå och lärt sig den fysiska biten av innebandyn, här har vi väldigt mycket att lära. Efter 7.22 får Burås en straff, "soft penalty" skulle man kunna säga och jag lämnar domarens bedömning därhän...Straffen är väldigt bra och vi har 1-2 efter 7.22......
 
 
Referat: IBF Backadalen D1 - Lindås Waves IBF D1
Sur förlust i sista hemmamatchen.
2023-03-06 14:47

Första perioden var inget att vara nöjda med, tempofattigt och viljelöst. Bättre kan vi! Det var Lindås som gjorde periodens enda mål efter taffligt agerande där nabb och Lindås kunde enkelt slå in bollen. Trots mestadels spel mot ett mål endast 3-3 i skott, de flesta av våra skott prickar inte mål.

Referat: Mölndals IBF D1 - IBF Backadalen D1
Match i Aktiviteten mot tunga Mölndal en vardagskväll, härligt!
2023-03-05 09:15

Mölndal startar på 3 femmor, spelar i en halvlåg 2-2-1. Vi startar på 2 femmor med en ganska låg press på 2-1-2 linan och en lite högre press med andralinan som spelar 2-2-1.

 

Vi för matchen inledningsvis och skapar lite lägen men för ofta skjuter vi mitt i täck när vi har lagkamrater fria….. enkel pass i sidled..... Mölndal är luriga och försöker ställa om med en snabb boll framåt vid bollvinst. Efter 6 min. får Frida bollen av backkollegan och bågar in och får in bollen lågt i första, såja 0-1 efter 6.13. Tempot är lågt och vi gör inte mycket för att öka det, för mycket byten vid bollvinst istället för att gnugga på och trycka ner ett sämre tränat ner Mölndal. Vi har lite mer av bollinnehavet men efter första 5 då vi dominerade, så är matchen ganska jämn. Efter ca 18 min får Mölndal ett frislag vid halva plan, väldigt duktiga Moa Cederhagen får bollen petad till sig och våra spelare tycks inte veta vem Moa är och slarvar med täcket och Moa drar in kvitteringen ifrån halva plan, här tillåter vi också att en Mölndalspelare parkerar framför Sofia och täcker hennes sikt, boooort med henne därifrån! 1-1 är ställningen efter första.

Referat: IBF Backadalen D1 - IK Zenith  D1
Hisingsderby hemma på parketten i Lundbystrand 1 mot Zenith
2023-02-27 19:22
Zenith startar på 3 femmor och hemmalaget 2 backpar och 3 liner. Bägge lagen checkar inledningsvis lite halvhögt men utan nån direkt intensitet. Matchbilden är i första perioden ganska jämn. Bägge lagen tar sig ganska komfortabelt upp i motståndarnas zon med bollen och skapar lite tryck och kommer till avslut men förutom målen skapas inga direkt heta lägen.
 
Första målet för dagen kommer efter 5.31 då Tilly som vanligt krigar fint vid sarg och får loss bollen med foten och den studsar in till MålSandra som självklart trycker av snabbt och vi har 1-0. Vi fortsätter byta chanser och efter 9 min. kommer hårdskjutande Backman loss i en kontring, vänder upp och skjuter men våra backcheckande spelare är inte intresserade av att täcka skottet som Sofia istället fint räddar, tyvärr kan Zeniths Axelsson ostört peta in returen. Alldeles för snällt och tamt försvarsspel här tjejer, här har vi mycket att lära av Zenith som genomgående mycket bättre än oss i spelet utan boll i egen zon idag, 1-1 efter efter 9,19. Några min. senare får vi ett frislag i egen zon vid halva men slarvar och parketten förlåter inte och Zenith kommer gratis 3 mot 2 och samspelar snyggt innan Fylke (en av seriens bästa centrar) petar in 1-2 målet, tid 12.48. 
 
Perioden är fortsatt ganska jämn, inget av lagen får till det på parketten och vi kanske har lite mer av bollen men överlag är tempot lågt och det är jämnt i första perioden. Som sagt, alldeles för tamt spel utan boll, inget bett i presspelet förutom möjligtvis Wising som hade fin fart på benen, ställningen är 1-2 efter första.
Referat: Guldhedens IK D1 - IBF Backadalen D1
Match borta i Torpahallen mot Guldheden!
2023-02-21 14:40

Div.1 skulle detta vara men det vette katten....Men ok, jag skall inte vara negativ men jag tror alla förstår vad jag egentligen vill ha sagt här…..

Hemmalaget parkerar på sista platsen i serien och har tagit 1 poäng på 16 matcher och kommer till spel med 2 femmor och spelar ett väldigt lågt försvarsspel. Vi kommer till spel med 2 backpar och 3 liner. Vi är totalt överlägsna och detta är inte mycket att skriva om egentligen men here goes: Vi startar piggt och för matchen i varje byte och skapar en hel del heta lägen men hemmamålvakten är riktigt bra inledningsvis. 

 

 

Referat: IBF Backadalen D1 - Stenungsunds IBK D1
Seger hemma mot Stenungsund
2023-02-14 08:30
Karro

Match hemma på parketten i LS1 mot Stenungsund och en viktigt match för våra tjejer då det verkligen gäller att plocka alla poäng framöver för att kanske lyckas knipa en kvalplats.

Referat: IBK Kungälv D1 - IBF Backadalen D1
Match vardagkväll borta mot Kungälv i Mimers hallen....
2023-02-06 13:48
IBK Kungälv - IBF Backadalen  9-10 e.förl. (1-3, 2-1, 6-5, 0-1)
 
Match vardagkväll borta mot Kungälv i Mimers hallen....gummimattans yta matt och seg av all handbollsklistertvätt möjligtvis? 
 
Känns tyvärr igen, samma sak för några veckor sedan i Lerums hemmahall. Förra veckan gnällde jag på vår hemmaparkett i LS, nu gnäller jag på gummimattan i Mimers...löjligt kanske vissa av er tycker men jag tycker det är bedrövligt att våra folkvalda väljer billiga gummigolv i idrottshallarna, t.ex. Torshallen, Lerums Arena, LS 2-5, Mimers I-hall för att bara nämna några när alla vet att det bästa och mest hållbara golvet är Gerfloors Taraflex som t.ex. lagts i Björlandahallen, Pinntorp...Nåväl...Nu till matchen: Vi startar med Sofia i mål och går på 2 backpar och 3 liner framåt. Kungälv blandar och ger i serien men är ett bra skolat lag med en tydlig spelidé och med en mix av rutin och unga lovande spelare och startar på 3 femmor och spelar i en låg 2-2-1, i alla fall i spelet utan boll. 
 
Referat: IBF Backadalen D1 - FBC Vinga D1
Lördag och tidig hemmamatch på den så svårspelade parketten i Lundbystrand.
2023-01-30 12:49
Foto: Tony Turujlija
IBF Backadalen - FBC Vinga 8-1 (3-0,4-1,1-0)
 
Dagens motståndare Vinga har haft det tufft och parkerar just nu i botten på serien ihop med Guldheden och fick senast stryk med hela 14-1 mot serieledarna Pixbo.
Sofia är tillbaka mellan stolparna och vi startar med 2 backpar och 3 linor. Man ser direkt vart poängen kommer gå då vi är överlägsna dagens motståndare på alla positioner. Dock, Vinga kämpar på bra och viker inte ner sig utan fightas med det dom har i 3x20, hatten av!
 
Referat: Landvetter IBK D1 - IBF Backadalen D1
Förlust för damerna mot Landvetter
2023-01-24 20:14
Foto: Tony Turujlija

Landvetter IBK - IBF Backadalen 5-2 (2-1, 0-1, 3-0)

 

Dax för andra matchen efter juluppehållet och våra Lejoninnor ställs mot Landvetter i deras finfina hemmahall. 
Landvetter har ett väldigt ungt och talangfullt lag och hade 5 raka vinster fram till senaste omgången då de åter förlorade mot Pixbo. 

Unga Dittmer får åter förtroendet i mål och vi går på 3 liner och 2 backpar. Landvetter startar med 3 fulla femmor fast deras 3:e lina spelar ganska sporadiskt. 

Referat: FBC Lerum D1 - IBF Backadalen D1
Vinst borta mot FBC Lerum
2023-01-16 10:25
Foto: Tony Turujlija

FBC Lerum - IBF Backadalen  2-6  (1-1, 1-2, 0-3)

 

Nytt år nya möjligheter och det drar igång med en tuff bortamatch mot Lerum som legat i toppen av serien sedan den drog igång. 

Lerum mötte serieledande Pixbo senast och förlorade den matchen med 1-5. Samma Pixbo som Vi alldeles innan Jul besegrade med 7-5... 

Matchen går igång och undertecknad känner direkt att vi är lite tempostarkare och en viss förhoppning om att kunna bärga 3p. borta byggs upp. Vi för matchen inledningsvis, rullar boll fint och skapar en del chanser men Lerum visar varför dem har släppt in minst mål i serien, laget har ett bra försvarssystem och en vass målvakt, helt klart! 

Referat: Pixbo Wallenstam IBF D1 - IBF Backadalen D1
Vinst för damerna vid söndagens bortamatch mot Pixbo Wallenstam
2022-12-19 12:49
Match borta mot serieledarna Pixbo och chans till revansch då Pixbo ganska komfortabelt slog oss hemma med 3-6 när serien drog igång i början av oktober.
 
Vår Första lina tekar igång och sätter direkt press på Pixbo och skapar några heta chanser och hoppet om revansch väcks. Det skulle dock inte bli så mycket mer skönspel ifrån vår normalt högpresterande första lina, där Tilly var klart bäst för dagen, mer fight och kämpa men så är det ibland. Pixbo imponerar med fint passningsspel och bra rörelse och det är hemmalaget som för matchen i första perioden. Som tur är har vi Sofia i kassen och hon gör flera fina räddningar och räddar även en straff, grymt bra Sofia! Vi reder ut en märklig 2:a som vi åker på med finfint boxplay där kloka Karro utmärker sig genom sitt fina uppoffrande spel mitt i boxen där hon dels stänger av det korta inspelet Pixbo sökte in till mittbox men även den långa genomskäraren, starkt!
Vi skapar några chanser här och där men vi har stora problem med att få till passningsspelet i det höga tempot som Pixbo driver upp och får inte heller in nån boll i första perioden och vi går till pausvila med ställningen 0-0 och det känns som om laget som gör första målet nog kan ta hem detta.
Damerna skuggar tätduon efter halva säsongen
2022-12-14 18:00

Efter 11 spelade omgångar så ligger damlaget 3:a efter toppduon Pixbo Wallenstam och FBC Lerum. Efter en tung start i höstas med förluster bl a mot både Pixbo och Lerum så har man lyft sig och den senaste tiden verkligen fått upp ångan och målproduktionen.

Nu när "andra halvlek" startar så åker damlaget till Mölnlycke för möte med Pixbo Wallenstam på söndag 18/12 kl. 11:30. Vi har lyssnat vad damlagets huvudtränare Jörgen Odh har för funderingar och summering av höstsäsongen, samt tankar inför helgens match.

Referat: IBF Backadalen D1 - Burås IK D1
Seger hemma mot Burås för damerna
2022-12-12 08:57

Idag var det dags för match mot Burås, sista höstomgången innan serien vänder.

 

Publiken hann knappt bänka sig när seriens överlägsna skytteliga ledare Sandra presenterade sig som den måltjuv hon är när hon påpasslig i andra minuten fick tag i bollen framför målet och petade in bollen.

Referat: Lindås Waves IBF D1 - IBF Backadalen D1
Match för Damerna mot Lindås
2022-12-05 12:03
Match mot Lindås unga Div1 lag som jag tror även är deras Jas-lag? Nåväl...Lindås har inlett säsongen med 3 vinster, 5 förluster och 1 kryss, helt ok för ett ungt lag i Div1.
 
Matchen startar i ett lågt tempo och det blir inget skönspel i den första perioden, det blir mest kamp och slarviga studspass på yta eller via sarg, alltför sällan hook till hook. Denna gången dröjer till minut 9 i första perran innan vi får hål på dem, det är vår oerhört talangfulla Elvina som får bollen i hooken (!) och passar då på att i mottagningen likt Zidane snyggt dra sin bevakare, komma loss och skjuta ett "kort" skott innanför täckande spelaren och in i bortre, kvalle!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS