Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
Välkommen till Damer A
 
Se damlaget i derbyt mot IK Zenith i Tuve Sporthall
2023-12-01 15:00

Passa på att få se och heja fram damernas A-lag, som på lördag 2/12 kl.14:00 kommer spela derby mot IK Zenith, hemma i Tuve Sporthall.

 

Damlaget är inne i en väldigt bra period och ligger nu på andra plats i tabellen efter Landvetter IBK. Damerna spelar en snabb och rolig innebandy och vi hoppas att så många som möjligt av våra ungdomar och övriga medlemmar tar chansen att få se dem i Tuve Sporthall nu på lördag. De har fyra raka segrar i ryggen och vi hoppas de kan följa upp det med ytterligare 3 poäng på lördag.

 

Vi önskar er alla välkomna ner till hallen! Samtliga ungdomar under 16 år har fri entré vilket också gäller för alla våra övriga medlemmar vid uppvisande av medlemskort. 

 

Länkar:

Tabell och spelprogram

Damlagets spelartrupp

Lovisa Odh har tecknat nytt 2-årskontrakt!
2023-09-20 12:04
Foto: Kristoffer Lindh

Lovisa förnyar sitt kontrakt med oss och redaktionen har ställt ett par frågor till henne.

Faktaruta:

Namn:  Lovisa Odh 

Ålder: 23 (1999)

Position: Forward, mitt eller topp

Nr: #3

Moderförening:  IBF Backadalen

Tidigare klubbar:  

Nyförvärv till damerna, välkommen Ida Åberg!
2023-09-18 12:48
Ida Åberg

Redaktionen passade på att ställa några frågor till Ida.

 

Faktaruta:

Namn:  Ida Åberg

Ålder: 19 (2003)

Position: Center
Hook: Left

Nr: #37

Moderförening:  IBK Göteborg

Tidigare klubbar:  FBC Lerum och Menlo Park FC

2 nya tränare till Damlaget
2023-09-11 12:45
Foto; Kristoffer Lindh

Vi hälsar våra 2 nya tränare, Pontus Persson och Felix Svensson, varmt välkomna till Backadalen och Damlaget! 

Redaktionen har ställt några frågor för att höra vad de båda tänker om säsongen och laget.

Sofia Westergren har tecknat avtal för kommande 2 säsonger
2023-08-21 12:37
Sofia Westergren. Bild: Kristoffer Lindh
Emma Sandgren förlänger med Backadalen!
2023-08-18 13:02
Emma Sandgren, Foto: Kristoffer Lindh

Faktaruta


Namn: Emma Sandgren
Ålder: 22 (2001)
Position: Back

Hook: Left

Nr: #15
Moderförening: Surte IS
Tidigare klubbar: Surte IS

Välkommen till oss, Agnes Sjöberg!
2023-07-06 13:11
Agnes Sjöberg. Foto: Kristoffer Lindh

Faktaruta


Namn: Agnes Sjöberg
Ålder: 27 (1995)
Position: Forward

Hook: Leftare
Moderförening: Färjestadens IBK
Tidigare klubbar: Färjestadens IBK, Guldhedens IK, Lindome IBK 

Nyförvärv till damerna, Ida Mortensen!
2023-06-07 12:40

Faktaruta


Namn: Ida Mortensen
Ålder: 22 (2000)
Position: Back

Hook: Left
Nr: #21
Moderförening: Färjestadens IBK
Tidigare klubbar: IBK Göteborg, Guldhedens IK, FBC Kalmarsund, FBC Kalmarsund Ungdom, Färjestadens IBK 

Referat: Burås IK D1 - IBF Backadalen D1
Sista seriematchen borta mot Burås för Damerna
2023-03-16 09:01
Sista seriematchen borta mot Burås, känns som om säsongen gått snabbt, eller..... kanske bara är jag som tycker så?
 
Hur som haver, match borta i Lundenskolan i en, för serien,  tyvärr betydelselös match. Burås ställer upp i en låg 2-1-2 och spelar på 2 femmor. Vi startar med 2 backpar och 3 liner. Första bytena lovar mer....Vi trycker ner Burås rejält men Burås ha en kompetent målvakt som räddar dem inledningsvis. Vi har som sagt bra fart inledningsvis och efter 5 min hittar EmmaS upp till Nyman med en snabb första pass, Nyman skickar vidare bollen till MålTilly som drar med sig bollen in framför mål och slår in den på volley i bortre, 0-1 efter 5.43. Bara nån min. senare vinner Nyman bollen vid mittplan och serverar MålTilly med en snabb diagonalare mot bortre som MålTilly kliniskt skickar in och vi  har 0-2 efter 6.43, underbart! Burås krigar sig in i matchen lite efter detta och jämnar ut spelet. Man kan tydligt se att vissa av Burås spelare varit med på hyffsad nivå och lärt sig den fysiska biten av innebandyn, här har vi väldigt mycket att lära. Efter 7.22 får Burås en straff, "soft penalty" skulle man kunna säga och jag lämnar domarens bedömning därhän...Straffen är väldigt bra och vi har 1-2 efter 7.22......
 
 
Referat: IBF Backadalen D1 - Lindås Waves IBF D1
Sur förlust i sista hemmamatchen.
2023-03-06 14:47

Första perioden var inget att vara nöjda med, tempofattigt och viljelöst. Bättre kan vi! Det var Lindås som gjorde periodens enda mål efter taffligt agerande där nabb och Lindås kunde enkelt slå in bollen. Trots mestadels spel mot ett mål endast 3-3 i skott, de flesta av våra skott prickar inte mål.

Referat: Mölndals IBF D1 - IBF Backadalen D1
Match i Aktiviteten mot tunga Mölndal en vardagskväll, härligt!
2023-03-05 09:15

Mölndal startar på 3 femmor, spelar i en halvlåg 2-2-1. Vi startar på 2 femmor med en ganska låg press på 2-1-2 linan och en lite högre press med andralinan som spelar 2-2-1.

 

Vi för matchen inledningsvis och skapar lite lägen men för ofta skjuter vi mitt i täck när vi har lagkamrater fria….. enkel pass i sidled..... Mölndal är luriga och försöker ställa om med en snabb boll framåt vid bollvinst. Efter 6 min. får Frida bollen av backkollegan och bågar in och får in bollen lågt i första, såja 0-1 efter 6.13. Tempot är lågt och vi gör inte mycket för att öka det, för mycket byten vid bollvinst istället för att gnugga på och trycka ner ett sämre tränat ner Mölndal. Vi har lite mer av bollinnehavet men efter första 5 då vi dominerade, så är matchen ganska jämn. Efter ca 18 min får Mölndal ett frislag vid halva plan, väldigt duktiga Moa Cederhagen får bollen petad till sig och våra spelare tycks inte veta vem Moa är och slarvar med täcket och Moa drar in kvitteringen ifrån halva plan, här tillåter vi också att en Mölndalspelare parkerar framför Sofia och täcker hennes sikt, boooort med henne därifrån! 1-1 är ställningen efter första.

Referat: IBF Backadalen D1 - IK Zenith  D1
Hisingsderby hemma på parketten i Lundbystrand 1 mot Zenith
2023-02-27 19:22
Zenith startar på 3 femmor och hemmalaget 2 backpar och 3 liner. Bägge lagen checkar inledningsvis lite halvhögt men utan nån direkt intensitet. Matchbilden är i första perioden ganska jämn. Bägge lagen tar sig ganska komfortabelt upp i motståndarnas zon med bollen och skapar lite tryck och kommer till avslut men förutom målen skapas inga direkt heta lägen.
 
Första målet för dagen kommer efter 5.31 då Tilly som vanligt krigar fint vid sarg och får loss bollen med foten och den studsar in till MålSandra som självklart trycker av snabbt och vi har 1-0. Vi fortsätter byta chanser och efter 9 min. kommer hårdskjutande Backman loss i en kontring, vänder upp och skjuter men våra backcheckande spelare är inte intresserade av att täcka skottet som Sofia istället fint räddar, tyvärr kan Zeniths Axelsson ostört peta in returen. Alldeles för snällt och tamt försvarsspel här tjejer, här har vi mycket att lära av Zenith som genomgående mycket bättre än oss i spelet utan boll i egen zon idag, 1-1 efter efter 9,19. Några min. senare får vi ett frislag i egen zon vid halva men slarvar och parketten förlåter inte och Zenith kommer gratis 3 mot 2 och samspelar snyggt innan Fylke (en av seriens bästa centrar) petar in 1-2 målet, tid 12.48. 
 
Perioden är fortsatt ganska jämn, inget av lagen får till det på parketten och vi kanske har lite mer av bollen men överlag är tempot lågt och det är jämnt i första perioden. Som sagt, alldeles för tamt spel utan boll, inget bett i presspelet förutom möjligtvis Wising som hade fin fart på benen, ställningen är 1-2 efter första.
Referat: Guldhedens IK D1 - IBF Backadalen D1
Match borta i Torpahallen mot Guldheden!
2023-02-21 14:40

Div.1 skulle detta vara men det vette katten....Men ok, jag skall inte vara negativ men jag tror alla förstår vad jag egentligen vill ha sagt här…..

Hemmalaget parkerar på sista platsen i serien och har tagit 1 poäng på 16 matcher och kommer till spel med 2 femmor och spelar ett väldigt lågt försvarsspel. Vi kommer till spel med 2 backpar och 3 liner. Vi är totalt överlägsna och detta är inte mycket att skriva om egentligen men here goes: Vi startar piggt och för matchen i varje byte och skapar en hel del heta lägen men hemmamålvakten är riktigt bra inledningsvis. 

 

 

Referat: IBF Backadalen D1 - Stenungsunds IBK D1
Seger hemma mot Stenungsund
2023-02-14 08:30
Karro

Match hemma på parketten i LS1 mot Stenungsund och en viktigt match för våra tjejer då det verkligen gäller att plocka alla poäng framöver för att kanske lyckas knipa en kvalplats.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
STARTSIDA, 08/04 20:20 
STARTSIDA, 26/03 08:23 
STARTSIDA, 25/03 10:25 
STARTSIDA, 18/03 19:14 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS