SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LEDARSIDAN
UTDRAG UR BELASTNINGSREGISTRET

Från 1 januari 2020 behöver föreningar anslutna till Riksidrottsförbundet (RF) kontrollera registerutdrag för ledare som har regelbunden kontakt med aktiva under 18 år. Som ett steg mot en tryggare idrott är Innebandyföreningen Backadalen ansvarig för att kontrollera ett begränsat utdrag från Polisen och dokumentera att kontrollen genomförts. IBF Backadalens styrelse har utsett Stefan ”Pinge” Jungegård och Lilian Strömberg till granskare, att ansvara för kontrollerna av registerutdragen. Granskarna har skrivit under ett sekretessavtal vilket innebär tystnadsplikt gällande registerutdragen.

 

RUTIN HUR NI SOM LEDARE GÅR TILLVÄGA

 1. Ni går in på följande länk och följer instruktionerna hur ni beställer hem ert registerutdrag.
  Nytt är att det nu enkelt går att beställa hem utdraget genom legitimation med Bank-ID
  https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/
 1. Efter ca 2 veckor får du ett postat brev med registerutdraget från polisen. Registerutdragen trycks numera på vattenstämplat papper och behöver därför inte längre lämnas i oöppnat kuvert.

 2. Utdraget skall personligen uppvisas av ledaren till någon av de två utsedda personerna/granskarna (Stefan ”Pinge” Jungegård eller Lilian Strömberg). Det görs personligen på kansliet under kansliets öppettider. OBS att det skall vara originalutdraget med vattenstämpel som uppvisas och inte en kopia

 3. Granskaren dokumenterar i föreningens medlemssystem Sportadmin att kontrollen är genomförd och registrerar datumet när den är utförd. Ingen annan info dokumenteras. Ledaren behåller sedan registerutdraget. OBS! Föreningen får ej kopiera eller behålla registerutdraget.

 4. Om utdraget är tomt är du färdig och vi tackar dig för hjälpen. Nya kontroller kommer att ske med 2 års intervall för befintliga ledare.

 5. Om utdraget visar att ledaren dömts för något brott innebär det i normalfallet att föreningen inte har förtroende för ledaren och att man inte kan ha uppdrag som ledare i IBF Backadalen. Granskarna tar med sig informationen tillbaka till styrelsen och besked kommer skyndsamt att meddelas till den berörda ledaren. All hantering sker med sekretess och tystnadsplikt.

 6. Det är ett absolut krav att visa upp utdraget för att verka som ledare i IBF Backadalen. Det går inte att välja att låta bli och samtidigt fortsätta som ledare.

 

LÄNKAR FÖR MER INFORMATION

 

IBF Backadalen

RIKTLINJER OCH RUTINER GÄLLANDE UTDRAG FRÅN BELASTNINGSREGISTRET"

 

Riksidrottsförbundet

Frågor och svar om registerutdrag

 

 
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS