Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
IBF Backadalen D1
8 - 1
FBC Vinga D1
IBF Backadalen D18 - 1FBC Vinga D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 januari, 11:00
Plats:Lundbystrand 1
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:09:15
Lördag och tidig hemmamatch på den så svårspelade parketten i Lundbystrand.
2023-01-30 12:49
Foto: Tony Turujlija
IBF Backadalen - FBC Vinga 8-1 (3-0,4-1,1-0)
 
Dagens motståndare Vinga har haft det tufft och parkerar just nu i botten på serien ihop med Guldheden och fick senast stryk med hela 14-1 mot serieledarna Pixbo.
Sofia är tillbaka mellan stolparna och vi startar med 2 backpar och 3 linor. Man ser direkt vart poängen kommer gå då vi är överlägsna dagens motståndare på alla positioner. Dock, Vinga kämpar på bra och viker inte ner sig utan fightas med det dom har i 3x20, hatten av!
 
Vinga spelar 2-2-1 i spelet utan boll men vi har bra tålamod och får oftast upp bollen i anfallszon utan problem. Efter att ha missat några halvchanser så får vi efter ca 5 min äntligen hål på dem- Det är 1:a femman som släppt bollen på ett tillslag och kört lite give and go och Nyman får bollen bakom mål och hittar fint in till MålSandra i slottet som skickar in bollen i mål, 1-0 härligt! 
Ca 2 min. senare får vi chansen i pp och kul att se Karro få chansen som rightare i pp och det ser lovande ut direkt. Karro får även till ett bra skott efter en fin diagonalare av Elvina men den räddas snyggt av Vingas Mlv. Tyvärr får vi inte till avsluten riktigt i pp på den studsande parketten men detta såg lovande ut! Efter ca 10 min. så löper sig Nyman fri i slottet och Tilly hittar fint in till henne men istället för ett ganska givet dragskott så lappar hon över bollen bakom ryggen till MålSandra som givetvis hittar nätet och vi har 2-0. 
Någon minut senare åker vi på en 2:a och Vinga får till lite tid i vår zon och gör det bra. De bygger sitt pp ifrån offensiva hörn med spelare som skall hitta upp i "fickan" till rättvända skyttar och de får till några avslut men gästerna har även de problem med parketten och vi klarar av boxen bra. Vi fortsätter dominera matchbilden men bollen studsar oftast i de avgörande lägena och Vinga täcker skott förtjänstfullt. Strax innan paus hittar Wising hem till Elsa som har krutet torrt och dundrar in 3-0 och vi går till periodpaus med en 3-0. 
 
Matchbilden är densamma i början av andra, vi står för bollinnehavet och Vinga får inte fast bollen i vår zon men får till nåt anfall här och där men inga direkt heta chanser och vi fredar vårt mål utan problem. 
Efter 4 min. så suger Elsa in bollen i hooken och påbörjar en inbågning från halva plan men istället för ett backskott så lurar hon alla och släpper finfint ner en pass till Nyman som lurar invid stolpen, tackar och bockar för den fina passen och skickar in 4-0 målet efter ca 4 min. Underbart Elsa, lär dina lagkamrater hur man viker istället för "dragskott i täck" och hittar friställda medspelare! 
Bara nån minut senare vinner Karro en tuff sargduell och bollen hittar fram till en Wising i full fart (vår kanske mest osjälviska och hårt arbetande spelare) som hittar Elvina framför mål som givetvis trycker upp bollen i nättaket, 5-0. Du var riktigt bra idag Wising och ett du är verkligen ett föredöme i spelat med och utan boll, imponerande! 
Nån minut senare åker Nyman ut för slag och Vinga får igen chansen i pp. De kör samma uppställning och tänk men Sofia och boxen gör det bra och vi reder ut boxplayet. Karro får ett fint direktuppspel ifrån back som hon snabbt skickar in till Elvina i slottet som med ett dragskott i gubbhörnet gör ställningen 6-0, tid 13.02, underbart! 
Bara 30 sek senare hittar Bäckvall fint in till en fristående Etta i straffområdet som enkelt kan skicka in bollen i mål, 7-0 efter 13.32. Vinga skickar upp bollen framför vårt mål och EmmaS går in i situationen och försöker rensa bort bollen med axeln och om det är axeln eller biceps som träffar bollen...jaja vi åkte på en 2:a i alla fall. Vinga kör samma pp uppställning som tidigare, styr ifrån offensiva hörn och lyckas denna gången då man har man kalibrerat klart och får in bollen bakom Sofia efter att vi slarvat med täcket, 7-1 efter 17.09 vilket också är resultatet efter 2 spelade perioder.
 
Period 3 blir en stilstudie i poängkåta spelare! Alldeles för mycket bolltransport och dragskott i täck eller utanför. Hade alla spelat som t.ex. Tilly, Wising och Karro så hade vi lätt gjort 5 mål till denna perioden då Vinga var väldigt trötta. Vinga behövde ju inte göra så mycket då vi var alldeles för egoistiska och vi gjorde det för svårt för oss själva på parketten. Glöm poängligan!!! Dock, 10.08 slår vi bollen på just ett tillslag 3 ggr i rad och  Vinga hänger inte med, Hagström till Tilly, Tilly till Nyman och 8-1, mer sånt tack! 
 
Vi vinner klart efter "en dag på jobbet", bra så tjejer, men inte mer. Förhoppningsvis har tjejerna nu påbörjat en ny lång vinst-rad! 
 
Vi ses väl nu på tisdag i Mimers Hus då vi möter luriga Kungälv 19.30.   
 
VId pennan; Patrik Nyman
 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS