Vinst för Damerna mot Kungälv!
2022-10-31 07:51
@fotografcajsah

IBF Backadalen - IBK Kungälv  8 - 2  (2 - 0, 1 - 1, 5 - 1)

Äntligen dags för match hemma i Sporthallen med det rätta underlaget och Domarna hinner knappt blåsa igång matchen innan Backadalens vassa 1:a lina skickar in bollen bakom gästernas Målvakt...8 sek. in i matchen och 1-0, sicken drömstart!

Skönt och härlig påfyllning av självförtroendet vilket sannerligen behövdes då Savannens lejoninnor haft en ganska lite tuff serieinledning, iallafall poängmässigt. Appropå serieinledning, gästerna Kungälv ledda av rutinerade coachen Håkan Gustavsson har haft en finfin inledning av serien. Torsk senast mot topptippade Pixbo men 3 segrar innan detta, kaaaanske mot lag tippade i den nedre halvan men ändock starkt.
Backadalen fortsätter matchinledningen starkt och dominerar klart förutom vid några få tillfällen då gästerna tillåts kontra, oftast då vi skjuter i täck istället för att rulla vidare/vika eller invänta rätt läge. Tyvärr sker detta lite för ofta ifrån backposition, värdera täcket, vik eller kliv vidare, men härligt, här finns det utrymme för förbättring.
Vi går till pausvila med 2-0 efter just det, ett vikpass i sidled till Nyman av kapten Hugosson!

Det märks att hårtorken har gått på full effekt i periodpausen hos gästerna då Kungälv kommer ut och är märkbart piggare, får lite bett i sitt presspel och bättre fart på sitt passningsspel. Hemmalagets unga Div1 debuterande Elsa Dittmer står för några högoktaniga räddningar innan gästerna tyvärr gör 2-1. Vi missar i checken vid mittplan och Kungälvs finurliga Amanda Borg håller iskallt i bollen och lägger in den bakom hemmalagets talangfulla keeper. Här blir undertacknad lite orolig, skall Kungälv lyckas vända matchbilden....Icke, hemmalagets alltid så hårt arbetande Lovisa Odh får bollen bakom motståndarnas mål av Tilly, driver starkt in i slottet och dunkar in 3-1...Underbart!! Ett mål som man direkt känner kan komma bli matchavgörande! Backadalen tar efter detta viktiga mål återigen över taktpinnen och fortsätter föra spelet och vi går till periodvila med ställningen 3-1 efter 2 spelade perioder.

3:e perioden börjar som den 2:a slutade, vi skapar i målchanser i stort sett varje byte och gästerna har fullt upp med att värja sig. När hemmalaget gör 4-1 och 5-1 efter bara två minuter in på 3:e så känns matchen faktiskt avgjord.
När teknikfenomenet Elvina Turujlija vackert bankar in 6-1 efter 8 min. så väljer gästerna att byta målvakt, eller om det var på mlvs egna initiativ? Ingen kan dock lasta gästernas startande mlv för något av målen, tvärtom så var hon enligt undertecknad en av de bättre för dagen hos gästerna.
10 minuter in på 3:e gör kapten Hugosson gör både 7-1 och 8-1 och matchen är vunnen, poängen bankad och glädjen total! Gästernas Borg spikar slutsiffrorna till 2-8 efter 17 min. men tjejerna defilerar tryggt hem denna match! En på alla sätt härlig vinst och precis vad laget behövde! Gästande Kungälv kan givetvis bra mycket bättre än så här men detta kändes faktiskt väldigt lovande för Våra lejoninnor!
Vi får hoppas att laget lär av de, ändock få, misstagen idag och fortsätter bygga lagmoral och krigar vidare såhär, för då får fler lag i denna serie problem med oss, no doubt!!

Noterat av: Patrik Nyman
Fotograf: Cajsa Helltén