2022-02-07 20:30

IBF Backadalen - Burås IK

9 - 4 (1 - 1, 6 - 1, 2 - 2)

Torsdag och öde på läktaren i Tuve sporthall.

Idag har hemmalaget vaknat på rätt sida. Bra tempo och rätt inställning i närkamperna. Det är ett visst spelövertag för hemmalaget men Burås är giftiga i spelvändningar. Ju längre perioder pågår ju bättre chanser skapar Lejoninnorna och 12.29 blir det 1-0 då dubbellicensierade Victoria Frisell gör mål från sin position i målområdet i sin återkomst i Backadalen, assist Etta Röstlund. Hemmalaget spelar nu riktigt bra och skapar riktigt bra chanser. Men med minuten kvar kvitterar Burås.

Andra perioden börjar med att Burås tar ledningen efter en minut men efter detta så gör hemmalaget en av sina bästa perioder under hela säsongen.

Riktigt bra passningsspel och tempo som gör att bortalaget inte hänger med. Det blir 6 mål med bud på fler men målisen gör några riktigt bra räddningar.

2-2 Emma Blomgren ass Johanna Odbratt

3-2 Linn Johansson ass Alice Haeggman

4-2 Emma Blomgren ass Johanna Odbratt

5-2 Victoria Frisell ass Johanna Odbratt

6-2 Sandra Hugosson ass Linn Johansson

7-2 Sandra Hugosson ass Alice Haeggman

I tredje perioden så känns det som om att det gick för bra i andra och det fina spelet är utbytt till egoism, det söks snabba dåliga avslut i förhoppning att göra mål. Burås får bra tryck första 10 minutrarna och gör 2 mål. Ida Hjern får göra några riktigt bra räddningar. Men sen tar hemmalaget timeout och efter denna så blir spelet bättre. Sista delen av matchen så skapar hemmalaget bättre chanser och den rätta inställningen är även tillbaka. Lisa Tilly gör 8-4 i tom bur ass Linn Johansson och med 3 sekunder kvar av matchen gör Sandra Hugosson 9-4 ass Elin Hagström.

Sett till hela matchen så är insatsen väldigt bra där andra perioden sticker ut och det är kul att målskörden är så hög mot ett bra motstånd.

Nästa match spelas lördag 12/2 i Tuve Sporthall mot Mölndals IBF.