DAMER A
Förlust mot Surte (6-4)
2015-11-05 10:34

Surte IBK - IBF Backadalen 6-4 (1 - 1, 2 - 3, 3 - 0)

Laget är ganska eniga om att det var en bra Tisdagskväll när vi begav oss ut till Bohushallen för en vardagsmatch mot Surte, trots förlust. Lite skavanker på ett par spelare och vår målvakt Linn fick tyvärr hålla sig på läktaren denna match. Hur löste vi det? Jo vi ringer in två veteraner som verkligen tog plats! Var inte många i Surte som kom förbi Emma-Maria och vi är väldigt glada att vi har en rutinerad målvakt i Salle!

Tjejerna gör en fantastisk insats och man ser redan på uppvärmningen att vi är taggade för utmaningen. Det var inget lätt motstånd vi stod inför, men vi ger verkligen Surte en match och är otroligt effektiva vid deras misstag! Vi hoppas det gick bra för Surtes målvakt som oturligt fick en spelare över sig efter lite tumult framför mål!

Med följande motivering fick Ida B ta över vårdnaden av Simba:
"Axlade rollen som kapten galant, tog för sig på planen och tog många väldigt kloka beslut. Första målet för säsongen satt där den skulle och det "goa snacket" löste krångliga situationer. Allt vi talar om på träning och match var där! Grymt jobbat Ida!"

Vi tog oss ett snack med henne:

Hej Ida! Du fick ta över vårdnaden av Simba efter matchen mot Surte. Hur kändes matchen för egen del?
Det var kul att få göra mål och hoppas det fortsätter så framöver. Jag var väldigt taggad och det känns som man fick ut det på rätt sätt på planen.

Jag tycker hela laget lyfte sig lite extra denna matchen och visade ett härligt tugg. Hur kändes det på planen?

Speciellt den andra perioden i matchen så var det väldigt kul att spela innebandy; vi spelade runt och fick känna på att ha övertaget i en match och jag tror alla i laget kände likadant. Över lag gjorde vi en riktigt bra match!

I tredje period så får Surte in tre bollar och vinner matchen, vad hände i sista perioden?
Det kändes som de kom in med en helt ny fart i tredje jämfört med andra perioden och tyvärr så hann vi inte riktigt med när de trampade igång. Vi måste tro lite mer på att vi också kan och våga ta för oss!

Du fick i andra perioden sätta din första boll för säsongen, kan du beskriva målet?
Jag tänkte tanken precis innan att idag måste vi skjuta mer så kan vi få in lite mål. Jag fick bollen på mitten och kände hur två av deras spelare kom emot mig, men såg samtidigt fria gatan mot mål, så jag tog något steg framåt och tryckte dit den över målvaktens vänstra axel, skön känsla!

Vi tackar dig för samtalet och önskar stort lycka till vidare under säsongen!

Tackar!

Simba: Vårt eget vandringslejon som huserar hos föregående match bästa spelare, vilken i sin tur utser vem Simba ska få mysa hos efter kommande match.

Nästa match är den 15 November hemma mot Sportlife Kungälv kl 15:30 (Missa inte att herrarna spelar kl 13:00 mot Skövde IBF). Väl mött!