IBF Backadalen H25 - 4Stenungsunds IBK H2

Herrarna hämtade upp underläge och vann
2023-02-12 18:59
Tilly målskytt när herrarna vann

Det blev en tajt tillställning när Backadalen tog emot nästjumbon Stenungsund under söndagen.

Bortalaget inledde starkast, och fick även det första målet efter drygt 12 minuter. Stenungsund utökade ledningen två minuter senare, efter en omställning.

Backadalen hade inledningsvis en hel del boll, men hade svårt att skapa särskilt skarpa målchanser.
Sebastian Jansson och Ellioth Tilly lyckades dock kombinera sig fram till en reducering i en kontring. Då stod klockan på 15:36.
I slutet av den första perioden åkte båda lagen på en varsin utvisning, men det resulterade inte i något mål för endera laget.

Halvvägs in i den andra perioden utökade Henrik Areskoug till 1-3 för Stenungsund.
I slutet av den andra perioden gick hemmalaget ner på folk, och det fick viss effekt.
Ville Lindberg tog bollen i numerärt underläge och reducerade. Etty mål som skulle visa sig oerhärt viktigt.

Stenungsund ledde även i den tredje perioden, men det var Backadalens match att vinna, och med stort tålamod åt man upp bortalagets ledning.

När klockan stod på 15 minuter hade Sebastian J, Ville L och Ellioth T sett till att vändningen var fullbordad, dvs att det stod 5-3 på tavlan.
Samtidigt som Tilly gjorde mål så tog Stenungsund time-out, och började ta ut målvakten för en forcering.

Något slumpartat fick också bortalaget in en reducering, men det räckte inte hela vägen. Backadalen förlänger därmed sin vinstsvit, och är fortsatt obesegrade 2023.

Ville Lindberg utsågs till matchens lirare i hemmalaget.