Sebbe svarade för 2+1

Landvetter-Backadalen 3-6 (1-,0 1-3, 1-3)

Backadalen kunde flyga hem med tre poäng efter toppmötet borta mot Landvetter under lördagen. Men det började lite trögt.

Det var hemmalaget som tog ledningen, och gick till periodvila i ledning.

William Jansson kvitterade drygt fem minuter in, innan Landvetter tog ledningen på nytt via straff.
En bit in i den andra perioden tog tränarna initiativ och gick ner på två femmor, med ett par roteringar i formationerna. Det gjorde succé.
Harry Olofsson kvitterade på nytt 14 minuter in i den andra perioden, och med sju sekunder kvar gör William Jansson sitt andra mål för dagen, med ett ytterst välplacerat handledsskott.

Ett mål som visade sig bli ytterst avgörande, för Landvetter kom aldrig riktigt tillbaka efter det.
Den tredje perioden bestod i ett hemmalag som jagade och jagade, med knapp framgång. Mattias Linders var som brukligt omutbar i kassen, och spikade i princip igen.
Landvetter tog ut målvakten med fyra minuter kvar. Då stod det 3-6 på tavlan, efter mål av Tilly, ”Sebban” och Linus Ferm.
3-6 blev slutresultatet, vilket innebär att lejonen fortsatt leder tabellen sju poäng före Frölunda som jagar närmast.
Sebastian Jansson fick lejonhuvudet efteråt, efter fina 2+1.

Med poängkung Ville Lindberg på läktare pga sjukdom i veckan och lagkapten Anton ”Jurre” Sjölund Jurado på svensexa gör det segern än starkare.
Nästa match är hemma mot FBC Vinga i Lundbystrand 28/1.