Första förlusten för herrarna
2022-12-19 17:03
Wollberg utsågs till matchens lirare

IBF Backadalen - Frölunda IBK 5-7  (1-0, 3-4, 1–3)

Det blev en tung dag för herrarna när Frölunda gästade i årets sista match. Hemmalaget förlorade med 5-7.
Inför matchen låg Frölunda på en fjärde plats, och Backadalen ledde serien.
I den första matchen för säsongen stod också Frölunda för motståndet, och det var de enda som lyckats ta poäng av herrlaget under säsongen.

Herrarna lyckades ta ledningen genom ett fint mål av Ville Lindberg, och kunde gå till periodvila med uddamålsledning.
Den andra perioden lämnade mycket att önska om man hejade på det röda laget. Anfallsspelet torkade ut, och Frölunda tog över bollinnehavet, och därmed initiativet i matchen.
Det fick ledarstaben med tränare Anders Ljungqvist i spetsen att begära timeout efter knappt sju minuter. Då stod det 1-3 på tavlan.
Efter att ha gått ner på formationer och manskap blev spelet något bättre.
Mattias Linders fick göra skäl för sin startplats, och var starkt bidragande till att det ”bara” var 4-4 på tavlan efter 20 nya minuter.
Den tredje perioden började ungefär där den andra slutade, men Frölunda skapade sig mer chanser och hittade igenom med sina skott, något som hemmalaget kämpade mycket med.
Med några minuter kvar på tavlan stod det 5-6 till Frölunda, och då plockade Backadalen målvakt Linders, och Frölunda gjorde 5-7 i tom kasse.
Den tio matcher långa vinstsviten bröts, och dagens resultat innebär också den första förlusten efter ordinarie tid för herrarna under säsongen 2022/23. Plåster på såren är att man fortfarande leder serien med sju poängs marginal ner till Herrestad och just Frölunda.
Jesper Wollberg Olofsson utsågs till matchens lirare av sekretariatet, och Ville Lindberg fick lejonhuvudet efteråt.