2022-11-13 07:19
Tilly med två mål i tredje perioden

Backadalen - Hovås 5-2 (1-2, 1-0, 3-0)

Backadalen tog en viktig seger hemma mot Hovås under lördagen.
Hemmalaget saknade några pjäser sedan tidigare, men lyckades ändå ställa upp med tre kedjor framåt, och två backpar.

Den första perioden tillhör inte säsongens starkaste. Herrarna skapade visserligen chanser, men var ineffektiva när lägena kom. Samtidigt fick Hovås in två bollar.
Med ett mål från kedja Ludvig Friberg/Harry Olofsson/Emil Johannesson precis innan periodslut gick gästerna till ledning 1-2.

Oscar Ljungqvist fick in kvitteringen omgående i den andra perioden.

Den tredje perioden blev ett klassiskt ställningskrig, där Hovås klev upp högre och höjde tempot.
Matchen blev betydligt öppnare, och herrarna kunde utnyttja det genom flera spelvändningar.

Ellioth Tilly såg med två snabba mål till att herrarna kunde gå ifrån, och Hovås hade inget att svara med.

Harry Olofsson blev utsedd till matchens lirare och Tilly fick lejonhuvudet för sina viktiga mål i den tredje perioden.