Samling:11:30, Frölunda Kulturhus
Vinst mot Vinga för herrarna
2022-10-23 09:21

FBC Vinga - IBF Backadalen 2-9 (0-2, 1-2, 1-5)

Herrarna åkte till Frölunda kulturhus och gästade FBC Vinga. Det blev på nytt en målrik match, där det dock dröjde till den sista perioden innan Backadalen kunde befästa segern.
Efter första perioden ledde Backadalen med 0-2.

Den andra perioden lämnade dock mycket att önska, men trots det stod det 1-4 på tavlan. I den sista perioden lossnade det rejält målmässigt, och när Oscar Ljungqvist satte 2-8 var det också spiken i kistan. Vinga kom aldrig närmare, och Jesper Wollberg Olofsson kunde trycka in ett sista mål med en minut kvar.  Något annat än en rättvis seger är svårt att säga.

18-årige Ludvig Friberg fick lejonhuvudet efter en stabil insats som vänsterback, och Ville Lindberg blev matchens lirare av hemmasekretariatet. En tredje person som kan lyftas fram extra är Oscar Larsson i kassen, som endast släpper två skott förbi sig på 60 minuter.
I och med segern mot Vinga så placerar sig herrarna på första plats i tabellen, dock med en match mer spelad än vissa motståndare.