Herrarna med tre poäng hemma mot Hovås
2021-11-02 21:30

IBF Backadalen - Hovås IBK

9 - 4 (2 - 2, 2 - 1, 5 - 1)

Trots ett massivt spelövertag dröjde det till de sista sex minuterna av matchen innan de tre poängen mot Hovås kunde säkras.

Backadalen kom till spel med tre raka vinster i bagaget och fick på förhand bära favoritskapet mot gästande Hovås. Det var emellertid Hovås som lite oväntat kunde gå upp till 2-0 i inledningen av matchen efter ett par märkliga studsar i egen zon.

Backadalen anno 2021 har dock tidigare under säsongsupptakten visat prov på en grym lagmoral och hämtat upp flera underlägen och den här matchen blev inget undantag. Innan den första perioden var till ända hade hemmagänget både reducerat (William Jansson) och kvitterat (Jurre).

I den andra perioden skruvade Backadalen upp tempot inledningsvis och fick också in en ledningsboll via Ville Lindberg och då trodde nog många i publiken att det skulle rinna ifrån men så blev det inte. Hovås kämpade på bra och kvitterade efter halva matchen. Backadalen tog dock tillbaka ledningen omgående via Bylund och vi hade 4-3 på tavlan inför den tredje perioden.

I den tredje perioden var det två lag som spelade lite mer på säkerhet för att inte bjuda in varandra i matchen. Hovås kvitterar efter dryga 11 minuter och då känns matchen helt öppen. Men då växlar unga Backadalen upp både en och två växlar och Hovås har ingenting att sätta emot när lejonen gör fem raka mål på sex minuter vilket skriver slutresultatet till 9-4.