2021-10-17 13:20

IBF Backadalen - Guldhedens IK

18 - 1   (5 - 0, 8 - 0, 5 - 1)

Backadalens herrar kom till spel mot Guldheden med ett gäng spelare på sjuk- och skadelistan men av det syntes inte mycket utan det blev en målfest av sällan skådat slag i division 2.

I förra omgången mot Landvetter skapades det mängder av chanser men ineffektivitet i den avgörande tredjedelen av planen gjorde att det ”bara” blev två poäng den matchen. På något sätt var det som att Guldheden fick lida lite för det igår för oj vilken islossning det blev. Det dröjde visserligen lite över tio minuter av den första perioden innan Harry gjorde det förlösande 1-0 men efter det var det inget snack om saken.

Backadalen hade lekstuga i anfallszon och när vi gick till första pausvila hade vi 5-0 på tavlan och absolut ingenting pekade på att det skulle bli match av det här.

Guldheden besitter dock en oerhört massa rutin och erfarenhet så de ska aldrig räknas ut, men den här gången var unga Backadalen flera snäpp vassare och släppte aldrig in gästerna i matchen. Visserligen skapar gästerna en handfull lägen under matchen men Börtin som gör sin debut i kassen spelar stabilt.

När halva matchen är spelad har vi istället 10-0 på tavlan och då är det såklart definitivt avgjort. Guldheden räcker inte alls till utan det är snarare en duktig bortamålvakt som håller ner siffrorna ytterligare.

När matchen summeras har vi hela 18-1 på tavlan. Börtin såg länge ut att få hålla nollan men tyvärr slank det igenom ett friläge på slutet.

Det är svårt att lyfta fram enskilda spelare en sån här match men värda att nämna lite extra är Jonathan Mårtensson med sina 5+3 och även Jonathan Hartmanns urläckra solomål i den tredje perioden.