Serie:Herrar Div. 2   Tabell >>
Samling:15:00
Målrik suddenvinst 8-9
2021-10-13 16:23

Backadalens herrar kom till spel borta mot Landvetter efter en riktigt tung förlust mot Herrestad förra helgen och nog syntes det att det var ett revanschsuget bortalag, under de tre-fyra första minuterna skapades en handfull riktigt heta chanser. Därför kändes det väldigt snopet att det efter dryga fyra minuter spelade stod 2-0 till hemmalaget som visade upp ett grymt effektivt kontringsspel.

Just kontringsspelet skulle bli ett återkommande tema under matchen. Efter nio minuter tändes dock ett hopp för lejonen när Harry distinkt satte reduceringen och när det några minuter senare gavs möjlighet att spela med en man mer på banan så kändes det som att Backadalen var på gång på riktigt.

Men kontringarna fortsatte att straffa de rödklädda och istället för kvittering så utökade hemmalaget till 3-1.

Efter detta fortsatte Backadalen att försöka jobba sig in i matchen men med 13 minuter spelade av den andra perioden så har hemmalaget 5-1 efter att ha fortsatt straffa Backadalen hänsynslöst vid bolltapp på fel ställen. Men kort efter att Landvetter gjort 5-1 så reducerar Ville till 5-2 och det blir starten för matchens första upphämtning. Fem minuter senare är vi nästan ikapp efter mål från Tilly och Mårtensson. Precis innan paus utökar dock Landvetter på nytt via en snabb spelvändning.

Inledningen av den tredje perioden står och väger lite fram och tillbaka och känslan är att nästa mål blir avgörande. Lite som en skänk från ovan så är det Landvetter som börjar slarva med bolltapp på fel ställen och när Ville gör 6-5 är det på nytt startskottet på en upphämtning av vändning. De följande minuterna är det bästa vi har sett från lejonen på flera säsonger när Backadalen sköljer över hemmalaget i anfall på anfall. Knappt 30 sekunder efter reduceringen så sätter Blom 6-6 efter en läcker zorro-fint. Två minuter efter det sätter Tillys sitt andra för dagen innan Ville 20 sekunder senare stänker upp 8-6 i krysset. Vid det laget finns det ingenting som talar för hemmalaget men efter en timeout samlar Landvetter sig och kan komma tillbaka i matchen och lite snöpligt göra både 7-8 och 8-8.

Matchen går till förlängning men där dröjer det inte länge innan Jurre gör sitt första mål för säsongen när han från nära håll stöter in 9-8 och därmed säsongens första poäng till Backadalen!

Nu laddar herrarna om inför lördagens hemmamatch mot Guldhedens IK i Tuve Sporthall kl. 16.00.