2020-03-09 13:20

IBF Backadalen - FBC Partille

4 - 10  (1 - 3, 2 - 1, 1 - 6)

Säsongens sista hemmamatch gick igår av stapeln i Tuve Sporthall. Överlägsna serieledarna FBC Partille som endast tappat 1 poäng på hela seriespelet, vilket faktiskt var mot Backadalen i höstas, stod på andra sidan i söndagsdrabbningen. Med flera ordinarie spelar borta i vårt lag var det väl ingen som trodde på något annat än klar bortaseger, men Lejonen skulle inte sälja säg så lätt...

Hela laget gjorde en fantastisk krigarinsats och hade 4-4 en bit in i 3:e och bud på ledningsmål, men sedan lade Partille in en växel till, gjorde 2 snabba mål och där tog orken och krigandet tog slut. Rann iväg en del mål i slutet så lite väl stora siffror blev det men ändå en rättvis seger för Partille.

Vi får även en liten rapport från matchen av Lejonens tränare, Thomas Palmér:

Söndag och det är match i Tuve sporthall mitt på dagen, inte mycket som är som vanligt då. Vi har en träning i benen på detta underlag och det är ju mer än förra gången. Serien är redan avgjord och dagens match en drabbning utan värde eller…. Vi tycker att detta är ett utmärkt tillfälle att mäta sig med dom bästa. Vad är det som skiljer lagen åt, tempo, teknik, avslut? Ja vi får väl se. Vi börjar matchen på ett bra sätt ligger rätt i positionerna och får tre heta möjligheter till omställningar men våra avslut behöver vässas. Där är ju redan en detalj som behöver förbättras. Av tre heta lägen lyckas vi bara näta ett! 1-0 Micke rundar keepern och lägger bollen i nätet. Partille jobbar sig in i matchen och har lägen till kvittering. Det vi så här långt gör bra är att vi håller Partille gubbarna på utsidan om oss. I den 16:de minuten så går det inte längre och Partille kvitterar rättvist. Som så många gånger denna säsong så släpper vi av bara farten in några bollar till. Skärpning Gubbs!! Detta är en vana som är obegriplig, vi får inte tappa huvudet så här och låta motståndarna få övertag direkt.

Andra perioden och frågan är om det skall fortsätta rasa eller har vi alla lyckats lyfta våra huvuden igen? Inga gamnackar syns på planen och vi spelar bra igen. Boxplay och vips så ligger bollen i nätet igen. Kommer det ett nytt ras nu? Nej vi fortsätter hålla uppe spelet och skapar fina lägen. Reducering x två och det är match igen. Aronsson lossar stora bössan och sorkdödaren rullar in i hörnet. Anton kommer fri i en spelvändning, blir upphunnen men lyckas med sin enorma fysik trycka in bollen i målet, flygande i luften så trycker han upp bollen i nättaket. Vilken aktion Anton!!! Vi skapar fina lägen till kvittering men det vill sig inte riktigt men läget kom till slut. Vi tilldöms en straff då vår gubbe blev upphakad i ett bra läge. Exekutor Jansson kliver över sargen, blåser av bladet så det inte är några dammkorn som stör, rättar till pannbandet och sen kör han. Han fintar målvakten åt både höger och vänster ett par gånger och han är väck (Obs inte Jansson utan målvakten). Tom kasse och bollen går i……..stolpen. NEEEJJJJ! Underläge med en boll inför sista perioden. Partille sjunker några procent i sitt spel och vips så bjuds vi in. Bra jobbat killar.

Känslan är bra inför sista. Vi spelar en lysande innebandy första 6-7 minuterna i tredje och har så många lägen. 4-4 kommer i tredje minuten och det är vår snurrgubbe Bylund som hittar rätt, gott att se. Innan kvitteringen faller har vi haft ett markant spelövertag med bollar i virket. I matchens 7:e minut tar Partille timeout för nu har dom haft det jobbigt ett tag. Endast någon minut senare så sitter dom i förarsätet igen och matchen avgörs i detta skede. Vi tappar två bollar snabbt och orkar inte resa oss igen. Partille defilerar hem matchen. Vi skall dock vara nöjda med vår insats även om förlusten blev målmässigt för stor. Tack gubbar för att ni krigade idag i en betydelselös match. Grattis Partille till seriesegern.

Stort tack till alla som följer oss. Nu väntar sista seriematchen för säsongen då vi besöker Almåshallen och mötet med Lindome IBK, borta på söndag 15/3 kl. 17:00. Väl mött där!

Text: Thomas Palmér   Foto: Stefan Jungegård