Vinst mot svårspelade Burås
2020-02-25 12:18

IBF Backadalen - Burås IK

8 - 6  (3 - 0, 2 - 4, 3 - 2)

Burås IK stod denna gång som motståndare till våra herrar på savannen i Lundbystrand Sporthall. Burås är ett svårspelat lag som Backadalen genom åren alltid haft väldigt svårt med. Tror att höstens seger förra säsongen var den första på många, många åren lagen emellan. Så trots jumboplatsen i serien så var det ingen enkel match att bara "ställa ut skorna" till...

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens tränare, Thomas Palmér:

Ikväll står ett lag i nöd på andra sidan och det brukar vara jobbigt att kämpa ner. Burås har haft en tung säsong så här långt och ligger dessvärre på degraderingsplatsen. Vet av erfarenhet att detta brukar bli tuffa drabbningar och det blir säkert inget undantag ikväll.

Vi inleder matchen på ett föredömligt sätt och spelar stort bra och kontrollerat. Vi får till långa anfall och det blir tungt för Burås killarna i försvaret. Utdelningen låter inte vänta på sig i matchminut 5 så får Krona utrymme för skottet och 1-0 på tavlan. Det dröjer ända till 12 minuten innan vi utökar ledningen och då nätar Micke och 2-0. Vi har bra tryck i spelet och nästa mål trillar in i den 14:e minuten, 3-0 i första perioden.

Snart dags för andra perioden och vi är relativt nöjda med utvecklingen av matchen, frågan är snarast kan vi fortsätta på den inslagna vägen ikväll. Det tar endast 32 sekunder in i andra och Burås reducerar. Nu följer en period av fruktansvärt dåligt spel, hafsigt och slarvigt. Detta är det scenario vi inte vill ska inträffa då våra motståndare alltid är bättre på denna typ av spel. Vi går på spelvändningar som är slarviga och ogenomtänkta. Våra prioriteringar och värderingar av situationerna är mer än bristfälliga. Målen trillar in för bägge lagen och efter två spelade perioder står det 5-4 på tavlan. Skärpning!

Tredje perioden och nu skall matchen avgöras. Burås är piskade att göra något och vi kan vara lite mer avslappnade. Matchen står och väger lite, dock känns det som om vi är lite bättre. Burås kvitterar och får mycket energi i benen. Dom hinner till och med att missa en straff. Efter det så gör vi två snabba och går ifrån till 7-5.  Knappt hann vi glädja oss åt överläget innan Burås återigen reducerar till 7-6. Nu faller målen tätt, Micke petar in sitt andra för ikväll och matchen är avgjord, 8-6. Burås tar timeout men får ingen effekt av den utan vi spelar av matchen. Skönt med tre pinnar.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Herrestads AIF borta i Agnebergshallen i Uddevalla på fredag 28/2 kl. 19:30. Väl mött där!

Text: Thomas Palmér   Foto: Claes Lindberg