Förlust mot Frölunda
2020-02-18 12:06
Frölunda IBK - IBF Backadalen
10 - 6  (4 - 1, 4 - 1, 2 - 4)

Då lejonen kom till matchen med två raka vinster och revansch att utkräva för hemmaförlusten (4 - 6) mot Frölunda i höstas, så var det nog med lite förhoppning man såg fram emot matchen. Men det blev en tung inledning...

Denna gång får vi en kort rapport från matchen av Lejonens huvudtränare Thomas Palmér:

Finns det Pingviner i Guldheden?

Frölunda IBK i kulturhuset, en uppgift som i många år vållat oss problem. Återbud i truppen som vanligt och vi får pussla ihop det. Det är numera vanligt och överraskar inte längre. Trist är det då vi aldrig får nöjet att se lagets potential.

Vår första period vill vi helst glömma då vi inte var i närheten av att prestera något vettigt. Underläge efter

första med 4-1 och det blev många rockader inför andra.

Vi inleder andra perioden med ytterligare ett mål i baken och det var Frölundas första skott på mål i andra, inte bra. Efter detta börjar vi ta tag i spelet och vi skapar nu flertalet lägen och det ser faktiskt riktigt bra ut. Avsluten är dock lite mjuka och missriktade men någon gång ska väl bollen trilla in. Faktiskt så gör den det. Ett skott från halva plan letar sig in i maskorna och uppförsbacken är nu jättebrant, 6-1 i baken. Detta motsvarar faktiskt inte det som sker på planen just nu. Vi dominerar spelet och kommer till bra lägen men förmår inte trycka dit bollen. Frölunda behöver inte anstränga sig särskilt mycket för att få utdelning och vi blir frustrerade. Ett stort underläge efter två perioder och det är tungt för oss.

Vi känner trots underläget att det finns möjlighet att ta sig in i denna match igen och vi är skyldiga varandra att försöka. Ville reducerar på en straff där han snärtar in bollen med både kraft och finess. Målet ger oss energi och vi pumpar på mot Frölunda målet. Motståndarna ligger nu långt ned i sin egen försvarszon och rensar emellanåt bara bort bollarna för att hålla undan. Vi tar oss upp till 8-5 och matchen står plötsligt och väger. Vi trycker på och blottar oss tyvärr och Frölunda mer eller mindre punkterar matchen med två nya baljor 10-5 och endast fyra minuter kvar på klockan. Vi nätar en gång till och förlusten är ett faktum 10-6.

Våra ojämna prestationer kvarstår och det finns en del att slipa på. Den här insatsen får vi dra lärdom av och sedan tar vi sikte på nästa match.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Burås IK hemma på savannen i Lundbystrand på söndag 23/2 kl 19:00. Väl mött där!