Herrarna vann hemma mot Landvetter
2020-02-11 16:15

IBF Backadalen - Landvetter IBK

9 - 6  (1 - 1, 2 - 2, 6 - 3)

Landvetter IBK stod denna gång som motståndare till våra herrar på savannen i Lundbystrand Sporthall. Inledningsvis var våra lejon väldigt tama och Landvetterspelarna sprang omkring och såg ut som de hade vingar. Joakim i målet räddade hemmalaget från stort underläge i första perioden. Men ju längre matchen led jobbade sig hemmaspelarna in i matchen och kunde gå ifrån och vinna slutperioden med 6-3 och matchen med 9-6.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens tränare, Thomas Palmér:

Fågeltemat fortsätter. Denna gång så Wingklipper vi grabbarna från Landvetter Wings.

Dags för match mot Landvetter och vi brukar ju vinna varsin match varje år och skulle det bli likadant igen? Vi mönstrar för första gången på länge tre femmor nästan (ett sent återbud igen) och vips så var vi 14 istället för 15. Denna säsong har vi blivit mästare på att pussla ihop det match efter match. Lite trist att vi inte ger oss själva chansen att göra något riktigt bra i år. Underlaget är ju fantastiskt bra men sjukdomarna och skadorna haglar över oss.

Första perioden är en tillställning i förhållandevis lågt tempo och slarvigt och hafsigt från bägge lagen. Vi spelar som vanligt vår så kallade komfort innebandy d v s runt och runt i de ofarliga zonerna och våra motståndare jublar invärtes och tänker, gott att dom inte utmanar oss. Landvetter har de vassaste chanserna och borde tagit en målmässig ledning efter första men vår målvakt Jocke har vaknat på sin bästa sida och räddar oss vid ett flertal tillfällen. 1-1 efter första och resultatet är smickrande för oss.

Andra perioden och vi börjar äntligen ta för oss och skapar nu bra tryck i Landvetters försvarszon. De fortsätter att vara giftiga i omställningsspelet. Vi får till slut utdelning och går ifrån till en 3-1 ledning och spelet ser betydligt bättre ut. Tilläggas bör dock att tempot i matchen är lågt och spelet fortsatt slarvigt. Landvetter tar skickligt vara på våra bjudningar och plötsligt står det lika på tavlan igen. 3-3 efter två spelade perioder och inget av lagen kan vara nöjda med sin insats. Kanske är Landvetter lite mer nöjda med att ha oavgjort inför tredje. Tendensen i slutet av tredje var att några av lirarna hos motståndarna börjar se lite slitna ut. Vi ska ta fasta på detta och driva upp tempot i tredje perioden.

Tredje perioden och vi går ned på två linor för att om möjligt få ökat trycket och tempot i vårt spel. Effekten blir omedelbar och inom 8 minuter i tredje så har vi tagit ett fast grepp i händelserna på planen och gått ifrån målmässigt fram till 7-3. Landvetter sliter hårt på vissa spelare och deras felprocent ökar med tröttheten och vi kan utnyttja detta på bästa tänkbara sätt. Våra vänner från Landvetter försöka kraftsamla och få till något men kraften finns inte riktigt där denna kväll. Vi kan på ett kontrollerat sätt spela av matchen och slutresultatet skrivs till 9-6. Skönt med tre friska poäng in på kontot och vi kan börja fokuseringen på nästa match i veckan

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Frölunda IBK borta i Frölunda Kulturhus på lördag 15/2 kl. 13:30. Väl mött där!

Text: Thomas Palmér   Foto: Claes Lindberg