IBF Backadalen - Hovås IBK

6 - 8  (2 - 4, 1 - 3, 3 - 1)

Åter hemmamatch på savannen i Lundbystrand. För motståndet stod denna gång Hovås IBK. Skulle Lejonen denna gång kunna vässa klorna ordentligt och ta 3 välbehövliga poäng. Nja, de blev väl inte alls som man som hemmasupporter hade hoppats på.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens tränare, Thomas Palmér:

"Match mot Hovås igen och vi har gått vinnande ur de flesta. Söndagskväll och mer eller mindre tomt på läktarna. Inspirerande? Inte särskilt. Matchen drar igång och våra motståndare visar från början att dom är här för att bjuda upp till dans. De uppvisar en härlig kämpaanda och glöd. Vi blir mer eller mindre förstelnade och paralyserade. Hovås sköljer över oss och skapar en del vassa lägen. Inom 8-9 minuter så ligger vi under med två bollar och har haft fasligt svårt att få till långa anfall. I 10:e minuten så reducerar vi men Hovås replikerar med två snabba och leder helt rättvist med 1–4. Vi pillar in en boll till innan första perioden är till ända. Ett lätt chockat hemmalag samlar sig i periodvilan och alla är överens om att vi måste bjuda till mer.

Andra perioden börjar och som vi bjuder på det ?!?  Hovås går ifrån oss till 3-7 och vi har skaffat oss en rejäl uppförsbacke. Nu är det dags att ta på grötrocken borra ned pannan och börja kriga. Vi blev brutalt nedarbetade och sönderkontrade i andra perioden. Vi broderar vår fina innebandy i Hovås komfortzoner och vill verkligen inte ta fighten någonstans på planen.

Tredje och sista perioden, skulle det bli en scenförändring eller är det en kväll då inget funkar?

Vi spelar upp oss men har släppt ifrån oss initiativet och Hovås krigar storstilat för sin målvakt och poängen. Lejonen uppträder idag mer som kattungar. Vi stryker ett streck över vår insats och går vidare mot nästa drabbning där ett likvärdigt lag är motståndare, Pingvinerna från Guldheden."

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar alltså Guldhedens IK i Valhalla, 2/2  kl. 13:30. Väl mött där!

Text: Thomas Palmér   Foto: Kristian Svensson