Revanschen som uteblev
2020-01-26 11:39

IBF Backadalen - FBC Sisjön

8 - 10  (3 - 2, 3 - 4, 2 - 4)

I söndags så var det hemmamatch på savannen i Lundbystrand. För motståndet stod FBC Sisjön. Här hade Lejonen en revansch att utkräva från lagens möte i höstas där Sisjöns drog längsta strået och vann knappt. Men någon riktigt revansch blev det inte trots ledning många gånger i matchen,

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens tränare, Thomas Palmér:

"Söndag eftermiddag och FBC Sisjön har kommit på besök. Vi förlorade bortamötet med 6-5 och den gången kändes det snöpligt. Vi hoppades på ett annat utfall idag men det skulle visa sig bli som förra gången. Innan matchen, gick snacket om att det kunde bli en match med lågt tempo då Sisjön inte direkt drar upp tempot i matcherna utan ligger lågt och tajt i försvarsspelet och satsar allt på omställningar. Vi kör mestadels med två femmor för att om möjligt få lite tempo i spelet.

Backadalen skapar utmärkta chanser i första perioden för att gå ifrån målmässigt men det vill sig inte alls. Varje gång vi får tag i greppet och går ifrån med två mål så reducerar Sisjön direkt och får på så sätt energi som gör att de kan hålla sig kvar i matchen. Hemmalaget har det mesta bollinnehavet och lagen följs åt målmässigt.

I tredje perioden skulle det bli ett trendbrott. Backadalen var kvar i omklädningsrummet då tredje perioden började och släppte in tre kassar på fyra minuter. Vi var inte särskilt stolta över detta ögonblick men vi lyckas trots allt att samla ihop oss. En jakt på mål inleds och vi kryper sakta närmare. Många fina räddningar på skott och friläge av Sisjöns keeper gör att spänningen är olidlig. När ca tre minuter återstår så är det en kasse upp och vi satsar på sex gubbar. Ibland lyckas detta men inte idag utan ytterligare en boll i vårt nät och matchen slutar 8-10.

När man sätter 8 mål så ska man inte förlora. Vårt givmilda försvarsspel sätter oss i detta prekära läge och vi måste lära oss att bli betydligt mera cyniska och tråkiga då vi precis nätat.
Många matcher återstår så det finns flera tillfällen för förbättring."

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Hovås IBK hemma på savannen i Lundbystrand, 26/1 kl. 19:00. Väl mött där!

Text: Thomas Palmér   Foto: Jonas Larsson