Vinst i vårpremiären mot IBK Göteborg
2020-01-12 00:01
IBK Göteborg - IBF Backadalen
5 - 15 (1 - 4, 2 - 5, 2 - 6)

Då var det dags att springa av sig efter de långa helgledigheterna och Backadalens herrar begav sig till Torpahallen för möte med nästjumbon IBK Göteborg. Alltid svårt att veta hur det ser ut så här efter ett längre uppehåll,men de röda lejonen satte full fart direkt från start. Anton Sjölund Jurado var på ett strålande målhumör och bokfördes för hela fem mål och ett målgivande pass. En härlig omstart på serien...

Denna gång får vi en kort rapport från matchen av Lejonens huvudtränare Thomas Palmér:

Omstart i serien…

Vi tog jullov efter den mindre lyckade insatsen mot Lindome så det blev några veckors välbehövlig rehab för oss alla. I onsdags startade vi på nytt med en träning som bjöd på intensitet, det ser ut att finnas lite längtan efter innebandy igen. I dag styr vi kosan mot Torpahallen (nästan alla kom dit) för match mot ett IBK Göteborg som förefaller ha fått ordning på spelet. De gjorde lite bättre resultat i serien innan jul, får se om det håller i sig. Vi kommer inte att ta lätt på denna uppgift utan vill verkligen gå för fullt så vi får en värdemätare på oss själva. Kan vi göra en bättre vårsäsong jämfört med första halvan?

Inför dagens match är i princip (Ludde saknas) alla spelare tillgängliga och det borde borga för en viss kvalité. Tre hela femmor från start och en tränartrio som också är sugna på omstart. Matchen rullar igång och bägge lagen trevar lite efter att finna sitt spel och att ta tag i den berömda taktpinnen. Backadalen tar snabbt ledningen 1:03 (Fabbe) och Göteborgs målvakt Göransson får vittja nätet. En så mycket bättre start är svårt att få. Spelet de första 8-9 minuterna är lite böljande och det saknas inte lägen för något av lagen. Vi byter chanser med varandra och det är ett under att inte fler mål görs. Klockan står på 9:44 när vår back Oscar Ljungqvist hittar nätet bakom Göransson, 2-0. Backadalen har verkligen fått ordning på spelet nu och spelar en fyndig och underhållande innebandy (partisk såklart). Göteborg trycker sedan dit en boll, men Backadalen målar två gånger (Jurre, Ogge) till innan periodvilan.

Andra perioden blir inledningsvis inte så stabil som vi önskat. Spelet är helt plötsligt slarvigt och hafsigt. Vi fuskar i jobbet över hela planen och jobbar inte klart situationerna. Göteborg skapar lite vassa lägen och får energi. De reducerar efter ca 8 minuter och Backadalen vaskar om i femmorna och går ned på antal spelare för att få en positiv reaktion. Vilken reaktion det blev fyra raka baljor och full kontroll på matchen. Ställningen var hastigt och väldigt lustigt 2-8 på tavlan och målarna var Jurre, Jurre, Hartmann och Bylund. Matchen domineras nu helt av de röda lejonen och de ser ut att trivas. Kunde det hända något mer i andra innan vilan. Jodå Göteborg reducerar och Jurre trycker dit en boll till. Nu fick Göransson nog och lämnade kassen till Börtin. Backadalen hade skjutit många hål på den stackarn. Ställning efter två perioder 3-9 och mungiporna pekar uppåt på oss alla.

Nu följer det en tredje period och det kan vara svårt att hålla fokus och koncentration i stor ledning. Backadalen har denna dag bestämt sig för att köra på. Göteborg är sedan länge ett slaget lag och frågan är bara hur stort nederlaget skall bli idag. Sista perioden spelas av och målen trillar in i jämn takt 2-6 i sista och sammanlagt 5-15 till Backadalen. Målare i sista perioden var Krona 2, Fabbe 2, Jurre, Jansson. Det blev en uppvisning idag, ett välspelande och effektivt Backadalen var numret större än Göteborg i allt. Hade matchen idag kunnat sluta annorlunda? Tveksam till det, men det skall dock tilläggas att om och när Göteborg tar vara på alla fina chanser de skapar så hade det kunnat blivit en mer spännande tillställning. Det finns talang i det laget men de väger lite lätt i vissa situationer. När vår första lina lirade fysiskt och var smarta i presspelet så var det jobbigt för dem idag. Nu var detta omstarten och den var ju trevlig på alla sätt och vis. Det är många omgångar och poäng kvar att spela om. Vi får se vart detta tar vägen.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar FBC Sisjön hemma på savannen i Lundbystrand på söndag 19/1 kl 13:30. Väl mött där!