FBC Partille - IBF Backadalen
5 - 4 e förl. (1 - 0, 2 - 2, 1 - 2, 1 - 0)

I lördags åkte herrarna till Qvisthallen i Partille för möte med serieledarna FBC Partille som fram tills dess hade 8 raka vinster och inte tappat någon poäng. Lejonen fick därmed känna på ett lag som till en början drog upp ett väldigt högt bolltempo...

Till dagens match så saknades många spelare hos lejonen (Endast 2 femmor och 2 avbytare) och Partilles trollkarlar såg ut att mönstra en stor trupp!

Inledningen av matchen drogs igång i ett högt bolltempo från Partilles sida och det kändes nästan som att det var powerplay och den mesta tiden förlades på Backadalens planhalva. Men samtidigt så stod våra spelare rätt och avstyrde många av Partilles försök till genomspel och avslut och samtidigt var vi farliga i omställningsspelet med en del snabba kontringar. Det skall sägas direkt inledningsvis att vår målvakt Joakim Ljungberg var briljant mellan stolparna och hade självklart även lite tur i vissa situationer. I slutet av perioden så slog Partille till med 1-0 och det stod sig perioden ut.

Även andra perioden tycker jag såg liknande ut och Partille hade mest boll och utökade även ledningen till både 2-0 och 3-0. Sedan kom Backadalen igen och reducerade två gånger om innan perioden var över. Båda målen gjordes av Emil Kronaas.

När Backadalen redan 48 sekunder in i 3:e perioden kvitterade till 3-3 genom förre Partillespelare Oscar Petersson, så kändes det som en viss frustruation spred sig i Partillelägret. I 3:e perioden så gick tempot ner i matchen och en hel del tekniska misstag från båda lagen gjorde att kvaliteten sjönk, men det hindrade inte Partille för att återta ledningen med 4-3. I slutskedet av matchen så känns det som att Partille har kontroll på bollen och kan sånär avgöra i "öppen kasse" då Backadalen tagit ut sin målvakt i ett försök att kvittera. Inget vidare smart drag av Partillespelaren som passar bollen lite nonchalant bakom ryggen till en medspelare istället för att lägga in bollen i mål. Backadalens lagkapten Ludvig Eriksson bryter bollen, får fram den till Emil Kronaas som sprintar sig loss och kvitterar med endast 9 sekunder kvar av perioden. Tyvärr så utvisas samme Kronaas genom att i periodens sista sekund slå av en motspelares klubblad i en situation där bollen kommer i en hög båge och Emil försöker att skjuta in bollen på volley men träffar istället Partillespelarens klubba och blir utvisad för vårdslöst slag. Inte mycket att säga om denna utvisning.

Men med en man på utvisningsbänken för Backadalens så blev det inte helt oväntat Partille som avgjorde redan 48 sekunder in i förlängningen. Men summa summarum så var det väldigt skönt och viktigt att få med oss en poäng. Stor cred till spelarna som kämpade på frenetiskt trots Partilles spelövertag och återigen ett stort PLUS till vår målvakt Joakim Ljungberg som var fenomenal.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar hemmamatch mot Lindome IBK söndag 15/12 kl. 13:30. Då Lundbystrand är upptaget av annat arrangemang så spelas matchen denna gång i vår hemmahall för ungdomsverksamheten, Tuve Sporthall. Hoppas att ni hänger med och stöttar oss! Väl mött där!