2019-12-03 22:55

Fler bilder (+8) >>

IBF Backadalen - Herrestad AIF Rockets

6 - 5 e.förl.  (0 - 1, 4 - 2, 1 - 2, 1 - 0)

I lördags så var det Herrstads herrar som gästade Lejonen på parketten i Lundbystrand Sporthall. Efter underläge med 0-3 så höjde lejonen tempot, gick ner på 2 femmor och till slut så var det Elliot Tilly som avgjorde i förlängningen till hemmalagets fördel.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens tränare, Thomas Palmér:

"Lördagsmatch och motståndarna är Herrestad AIF.

Ett lag som degraderades från division 1 förra säsongen och de satsar ungt i år. Helt rätt och det kommer säkert att vara ett klokt beslut på sikt. Det är således två unga lag på banan och det kan gå precis hur som helst. Vi har inte riktigt återfunnit stabiliteten sedan de två förlustmatcherna men förra omgången gav oss visserligen välbehövliga poäng. Idag gör också Erik debut i hemma kassen. Spännande och roligt för oss och förhoppningsvis även för Erik.

Vi börjar matchen på tre linor och tar tag i taktpinnen omgående. Bra balans i anfallsspelets aggressivitet och bra hem jobb vid bollförlust. Vi tappar boll djupt i offensivzon och får inte stopp på spelvändningen, vips så ligger det en boll i vår kasse. Inget som låter oss nedslås utan det jobbas vidare och vi skapar många otroligt bra målchanser utan att lyckas sätta dit den. Underläge efter första perioden och det känns inte rättvist. Sätter man inte lägena så kan det tyvärr vara på detta vis.

Andra perioden och vårt spelövertag är om möjligt ännu större och målchanserna avlöser varandra. Vår motståndare får ett numerärt överläge och ett omställningsläge och dom avslutar med kirurgisk precision. Underläge med 0-3 och det krävs lite handling. Två femmor och förhoppning om mera aggressivitet och ännu mer avslut. Herrestad drar på sig en utvisning och tre sekunder senare så är det reducerat. Vår energinivå stiger drastiskt och på bara tre minuter så är det oavgjort i matchen. 16 minuter in i andra så tar vi också ledningen i matchen för första gången. En andra period där vi kommer upp i nivå och trycker ned vår motståndare ordentligt.

Tredje perioden och vi har inte för avsikt att ändra på något utan vill verkligen fortsätta att spela en bra och effektiv innebandy. Vi skall ändå försöka vara lite mera cyniska i vårt spel och inte bjuda på något. Spela stort och det som kallas tråkigt. Endast en minut in i tredje så utökar vi vår ledning och Herrestad har väldigt svårt att få uträtta något. Klockan rullar på och Herrestad tar en time-out för att om möjligt få till sin offensiv. Vi spelar väldigt bra och det händer inte så mycket framför kassarna. I tolfte minuten får Herrestad in ett välbehövligt mål och nu kan dom börja jaga ordentligt. Vi försvara oss väldigt bra och det känns verkligen som att detta skall gå vägen. Matchuret står på 19.:20 och vi drabbas av en mycket tvivelaktig utvisning. Sorgligt att det skall avgöras på detta vis. Vår back blir helt förtvivlad och jag är (naturligtvis partisk) benägen att hålla med honom. Hade matchledarna tagit hela matchen för liknande situationer så skulle v i haft minst tjugo utvisningar i denna match. Var finns spelförståelsen och känslan?? Herrestad satsar stenhårt och går för kvittering. I spel 6 mot 4 så faller tyvärr kvitteringen. Vi samlar ihop oss och gör förlängningen kort då segermålet faller efter endast 1:19. Vi är på väg åt rätt håll igen. Gnugga på gubbar så blir det ännu roligare framöver."

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Partille i Qvisthallen, 7/12 kl. 16:00. Väl mött där!

Text: Thomas Palmér   Foto: Claes Lindberg