Herrarna utan poäng mot Frölunda
2019-11-13 09:55

IBF Backadalen - Frölunda IBK

4 - 6  (2 - 2, 0 - 1, 2 - 3)

Efter senaste matchen mot Landvetter så hoppades man få se ett revanschsuget lejonlag på banan när Frölunda IBK kom på besök till savannen i Lundbystrand Sporthall. Frölunda började starkast men Backadalen vände men tappade sedan i slutet.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens tränare, Thomas Palmér:

"Vi gick på pumpen igen"

Farsdag och förväntningarna fanns där som vanligt. Var vi beredda på att kriga för poängen idag eller skulle det bli som senast? Tankarna i huvudet var många. Uppvärmningen ser riktigt bra ut och hoppet spirar. På motståndarsidan idag står Frölunda ett lag med många nya ansikten och den gamla stommen på plats. Kommer dom att leverera idag? Matchen drar igång och vi uppträder som vi har betongklumpar på fötterna. Ständig tvåa i duellerna och vi har rysligt svårt att få till vårt spel. Beror det på att Frölunda är så bra eller att vi är tröga? En kombination såklart man är ju aldrig bättre än vad motståndet tillåter. Frölunda gör det riktigt bra, jag lyfter på hatten för deras spel. Frölunda går fram till en komfortabel tvåmålsledning och det ser stabilt ut. Vi kommer in i matchen mera och Frölunda har lite svårt med disciplinen, en hel del efterslängar och opolerade kommentarer. Ingenting dom behöver hålla på med. Det straffar dom och matchen är nu ”jämn” målmässigt inte spelmässigt, 2–2 efter första perioden. Vårt PP spel är vasst.

Lite syrliga kommentarer i omklädningsrummet mellan första och andra perioden leder ändå till att vi tar fajten bättre än i första. Spelet i matchen är nu hafsigt och inte särskilt skönt att skåda. Två lag som mer sluggar innebandy än spelar innebandy. Mitt hjärta blöder. Det kan se ut så här ibland och jag är ingen förespråkare av detta spel. Hände det inget i andra perioden då? Jodå vi lyckas släppa in en boll efter ca 30 sekunder och underläge 2–3 efter två perioder.

Tredje perioden och vi inleder på ett bra sätt. 3–3 efter en minut och vi har tagit tag i matchen. Frölunda blir lite passiva och initiativet faller över på oss. Vi tar sedan ledningen efter ca 2–3 minuter och det känns riktigt bra. Det skapas bra lägen för att utöka målskörden men bollen vill inte in. Som en blixt från klar himmel faller kvitteringen. Matchen står och väger nu. Vilket lag skall dra det längsta strået? 15 minuter in så faller ett mål i fel bur med mina ögon sett. Frölunda sitter återigen i förarsätet. Vi har sedan minut 8 rullat på två linor och det kändes verkligen som vi hade dom mot repet. Det var många trötta spelare med grön tröja och tyvärr får dom den energi boost av målet som man inte ville. Vi kör 6–5 sista tre minuterna och får ett ordentligt tryck mot Frölunda buren, utdelningen uteblir tyvärr och vi fumlar till det i anfallszon och vips, en boll i tomkasse. Summering: Vi behöver bli lite skarpare när lägena bjuder sig. Vara på tårna mer från matchstart. Det var en match som inte går till historien som välspelad men det fanns kamp och kramp om vartannat. Så Farsdag blev en farsdag. Nya tag den 23 november.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Burås IK på bortaplan 23/11 kl.17:00. Väl mött där!

Text: Thomas Palmér   Foto: Claes Lindberg