Förlust för herrarna mot Landvetter
2019-11-07 13:19
Landvetter IBK - IBF Backadalen
8 - 6 (2 - 2, 2 - 0, 4 - 4)

I lördags begav sig lejonen till Landvetter för spel i nya fina Pinntorps Idrottshall. Vilket lyft för innebandyn och handbollen i Landvetter. Tyvärr kan vi inte ståta med samma fina anläggningar i Backa. Men nog om det. Matchen svängde en hel del fram och tillbaks, men tyvärr drog Landvetter längsta strået...

Denna gång får vi en kort rapport från matchen av Lejonens tränare Thomas Palmér:

Landvetter Win(g)s…

Pinntorps Idrottshall, en fantastiskt fin anläggning, något för Göteborgspolitiker att kika på innan det byggs fler hallar med usla lösningar. Vi har inte lyckats vinna i denna hall ännu men hade naturligtvis förhoppningar att nu skulle det ske.

Landvetter tar kommandot på hemmaplan och vi får inledningsvis inte tag på dom utan är konstant en halvmeter ifrån i alla dueller. Vi ligger snabbt under med två kassar och uppförsbacken är där igen. Grabbarna börjar nu tugga sig in i matchen och vi reducerar och kvitterar innan perioden är till ända. Skönt att vi vaknat.

Andra perioden blir en hafsig historia med ganska så uselt spel från båda lagen dock så behärskar Landvetter detta spel bättre än oss och dom nätar två gånger till ledning 4-2. Vi släpper ett mål tidigt och ett sent i boxplay. Nej denna period vill vi helst glömma.

Tredje perioden och vi har kommit överens om att nu måste vi lyfta oss och det rejält. Vi inleder tredje med härlig intensitet och utdelningen låter inte vänta på sig. Tre baljor inom ca 5 minuter och vi ser ut som ett lag som vill något. Vi leder matchen för första gången och har bud på fler mål. När man så sakteliga börjat tro att det skall gå bra så faller en kvittering och Landvetter får en energiboost. Detta var väldigt olyckligt då jag tycker att vi börjat få ett bra tag i matchen. En möjlighet att ta ledningen på nytt infinner i 10 minuten då Landvetter får en utvisning. Vi har flertalet bra lägen att göra mål men det vill sig inte riktigt. Landvetter krigar ner oss igen och tar ledningen med två mål på nytt. Nu kör vi stora tombolan på bänken det vill säga vi kastar om ordentligt och matchar vissa spelare hårdare. Vi reducerar ytterligare en gång men släpper ett i slutet då vår jakt blir ursinningslös. Det är ett stukat gäng som sitter i omklädningsrummet efter matchen men vi har tyvärr oss själv att skylla för detta poängtapp.

Ny vecka med träningar och siktet är nu inställt på Frölunda till helgen. Jag känner en enorm revanschlusta och hoppas på en bra vecka med hög intensitet, täta tuffa dueller, fysiskt spel och massa bra avslutningar.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Frölunda IBK hemma på savannen i Lundbystrand på söndag 10/11 kl 13:30. Väl mött där!