Herrlaget vann med tvåsiffrigt
2019-10-18 22:40
Hovås IBK - IBF Backadalen
6 - 10 (1 - 4, 3 - 3, 2 - 2)

En regnig torsdag kväll och bortamatch i ett öde Lundenhallen mot Hovås IBK. Inget som automatiskt taggar igång våra lejon, men trots detta blev det en bra start på matchen med tidig 4-1 ledning...

Denna gång får vi en kort rapport från matchen av Lejonens tränare Thomas Palmér:

Borde man (jag) inte vara glad när vi vinner……..?!

Svaret är naturligtvis: Ja verkligen! Dock så finns det smolk i glädjebägaren. Vår inställning till matchen är inte bra. Dålig koncentration och fokusering är orsaken till 6 mål i baken.

Matchen som sådan var ju inte så mycket att skriva hem och berätta om. Vi börjar helt okey med tålamod i spelet. Vi blev kanske till och med lite övermodiga och blottar oss i mitten efter tag. Följden är att Hovås tillåts spela sitt omställningsspel och dom ställer oss på svåra prov om och om igen. Vi får inte stopp i mittzonen. När vi tillslut går ifrån till 1-4 så invaggas man i den falska tryggheten som så många gånger förut. Detta skall nog bli en bra kväll eller….

Andra perioden börjar och vi inleder med att ge bort bollen på mittplan via vårt så kallade ”mysspel” Vad är då mysspel? Jo lite mjuka goa passningar inåt i planen till kompis som inte kan ta emot den för han är inte beredd på detta. Denna typ av spel användes endast i anfallszon. Under andra perioden går vi återigen ifrån till 3-7 och man tror ännu en gång att detta skall nog bli bra men då kryddar vi anrättningen med att bjuda på en balja innan period vilan 4-7 istället. Svag andra period igen 3-3. Sammanlagt 4-7.

Tredje perioden där vi förväntar oss en anstormning, men det blir inte riktigt så. Hovås förstår att om de kliver på för hårt blir dom straffade så dom smyger upp i positionerna och ökar trycket succesivt när de kan. Vi löser detta när vi rör på oss och erbjuder oss som spelalternativ för kompisen.

Tre poäng in på kontot brukar man säga och att ingen kommer ihåg hur det såg ut. Det kan vara så men vi vill att det ska se bättre ut när vi plockar poängen. Nu jobbar vi vidare tillsammans och lyfter detta ett par nivåer. Over and out!

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Guldhedens IK hemma på savannen i Lundbystrand på söndag 27/10 kl 13:30. Väl mött där!