Nära för herrarna mot FBC Sisjön
2019-10-13 22:05
FBC Sisjön - IBF Backadalen
6 - 5 (0 - 1, 5 - 2, 1 - 2)

Herrlaget begav sig till Salming arena i fredags kväll för möte med FBC Sisjön. Lejonen gjorde en bra match men nådde inte riktigt ända fram. "Nära skjuter ju ingen hare" säger man ju och trots bra spel så kammar man noll poäng. Men det fanns ändå mycket positivt under matchen...

Denna gång får vi en kort rapport från matchen av Lejonens tränare Thomas Palmér:

Salming Arena en fredagskväll och vi var förberedda på fredagsmys men det blev fredagsrys. Vår första period var formidabel vi spelade mycket kontrollerat och Sisjön fick slita hårt för att få tag i bollen. Vi släppte inte till några heta chanser. Kort och gott en tränares dröm. Vi kryddade ju dessutom perioden med att göra dess enda mål.

Andra perioden startar inte lika bra utan vi släpper in två snabba och vips var vi i underläge. Dock tar vi tillbaka initiativet i matchen och vi trycker ned dem i egen zon. Men vi tappar tyvärr matchen i detta läget och våra motståndare slickar sig hungrigt om munnen och tar sen för sig av det som bjuds. Underläge med två baljor inför tredje.

I tredje perioden stänger vi till bättre på vår höger flank (sett från Jocke). Icke desto mindre så lyckas de på de återstående 27 sekunder av PP trycka in ytterligare en boll. Tre upp! Vi trycker sedan fart och Sisjön har nu enorma problem att freda sig. De rensar bara iväg bollarna så gott de kan och vi sköljer över dem i anfallsvåg efter anfallsvåg. Vi reducerar två gånger om och ställningen är 6-5 med ca 3 minuter kvar att spela. Spelet med 6 mot 5 gav resultat (1 mål) och nu gäller det att vaska fram några goa avslut till innan tiden rinner ut. Vilka lägen vi har innan klockan ljuder! Vilken arbetsinsats grabbar, ni var väl värda en kvittering idag. Att lämna Salming arena med en sur eftersmak i munnen är inte roligt men troligtvis inte den enda gången i år som det sker eller….. Är både nöjd och missnöjd med vår insats. I våra bästa stunder så är vi ruskigt bra och så emellanåt så gör vi lite för enkla missar. Oj va bra vi kommer att bli när allt klaffar. Tack för en gedigen arbetsinsats som dessvärre inte belönades med några poäng och det är ju tyvärr poängen som räknas.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Hovås IBK borta på torsdag kl 20:00 i Lundenhallen. Väl mött där!