Komfortabel seger för herrarna i premiären
2019-10-07 17:00

IBF Backadalen - IBK Göteborg

9 - 4  (2-0, 3-1, 4-3)

Det blev en bra start när de röda lejonen tog emot IBK Göteborg i seriepremiären hemma på Savannen i Lundbystrand Sporthall. Herrarna kom till gårdagens seriepremiär med lite blandade resultat från försäsongen i ryggen så det var därmed lite extra intressant att se vart årets upplaga av Backadalen står någonstans.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens sportchef, Daniel Liepins:

Matchen inleds lite trevande och det märktes att Göteborg hade en match i benen från förra helgen för de kunde ha ganska mycket boll de första bytena. Efter ungefär tio minuters spel så tog emellertid lejonen över matchen allt mer och i spel med en man mer gav Joakim Blom hemmalaget ledningen med 1-0. På något sätt kändes det som luften gick ur gästerna redan här för resten av perioden var helt och hållet Backadalens och innan paus hade ledningen utökats till 2-0 via lagkapten Ludvig Eriksson efter en riktigt fin framspelning av hemvändaren Pontus Bylund.

I den andra perioden gjorde hemmalaget processen kort med Göteborg. Först gör Jonathan Mårtensson 3-0 på pass från Isak Bräcknell innan William Jansson i en flygande kontring prickskjuter 4-0 med ett sylvasst skott i krysset. Resten av matchen blir egentligen en transportsträcka för hemmalaget, innan periodpaus utökar Oscar Petersson till 5-0 på pass från Ville Lindberg innan gästerna kan tröstmåla vilket ger 5-1 på tavlan efter två perioder.

Den tredje perioden bjuder på lite hafsigare spel och gästerna bjuds in till lite kontringar men segern är aldrig i fara. Perioden vinns med 4-3 efter nytt mål av Jansson, Hartmann, Ville och sista ordet får fjolårets poängkung i tvåan Emil Kronaas när han jobbar in 9-4 i krysset.

Sett till hela matchen en stabil insats av Backadalen som trots en del skador kan mönstra ett lag som maler ner Göteborg.

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar FBC Sisjön borta på fredag. Väl mött där!

Text: Daniel Liepins,   Foto: Emma Palm