4 - 4  e.förl.  (0 - 1, 3 - 2, 1 - 1, 0 - 0)

Backadalen hade lagt mycket energi för att göra detta dubbelmöte med IBK Göteborg till ett festligt arrangemang och lyckades med stor bravur. Barnen stortrivdes och det fokuserades stundtals mer på den trevliga lejonmaskoten än spelet i herr och dammatchen.
En härlig inramning med presentation av alla hemmaspelare som äntrade den nedsläckta arenan med varsin stolt knattespelare som strålkastarna zoomade in.

Denna gång så är det Eddie Erdeös som ger oss ett litet referat om matchen:

1:a perioden
Backadalen har mer boll under perioden, men det är lite omständigt i anfallen.
 Göteborg har ett bra och tätt försvar och även målvakten gjorde en jätteräddning och fick välförtjänta applåder från både hemma- och bortapubliken.
Göteborg kontrar så fort de får chansen och går rakare på mål vilket resulterar efter dryga 6 minuter in i matchen då #8 Marcus Lorentzon lämnas helt ren i slottet och gör periodens enda mål.
0-1 i periodpaus kändes rättvist med tanke på chansfördelning som vägde över till Göteborg.

Skott 7-8

Periodpaus #1
Knattematch på två som rinkar som roade den glada publiken.
Jag kunde skönja ett helt gäng lirare som kommer fylla på JAS- och representationslag så småningom.

2:a perioden
Kvitteringen kommer redan efter en minut spelad. Ett frislag som Kronaas krutar och Aronsson är påpasslig och viftar in returen till 1-1.
Backadalen driver efter det upp tempot (som jag saknat tidigare) och därför kommer en hemmautvisning väldigt olyckligt. Rutinerade Müntzing ger Göteborg målmässigt övertag i matchen igen.
Backadalen ökar farten igen och samarbetet Fihn/Kronaas ordnar snyggt kvitteringen till 2-2. ”Ungdomskedjan” presenterar sig och ger Backadalen ledningen för första gången.
3-2 gjordes av #96 Erik Lundberg som spelades snyggt fram av #65 Jonathan Mårtensson.
Backadalen har här en bra period i matchen men ett olyckligt självmål gör att ställningen är 3-3 inför sista perioden.

Skott 6-5 (13-13)

Periodpaus #2
Lejonbollen, både vuxna och barn kastar in bollar för att komma närmast en kona på mittplan och hoppas att just sim boll skall hamna närmast…
En av de tidigare spelknattarna är vassast i detta moment och vinner en chokladkaka som är lika stor som han själv. Lycklig blir han fotad som en stjärna!

3:e perioden
Ett felpass av en backadalsback i utsatt läge där Müntzing straffar oss omgående och
IBK Göteborg är åter ägare av de tre poängen.
Firma Fihn/Kronaas fixar kvitteringen i Powerplay och det står 4-4 med knappa 10 minuter kvar.
Backadalen har mycket boll och långa anfall men Göteborg har sylvassa spelvändningar där #18 Oscar Ljungqvist inte mindre än två gånger står för avgörande brytningar som sista utpost.
När klockan visar 19.59 är det på vippen att hemmalaget avgör, Kronaas placerar då bollen i ribban och ut.

Skott 10-7 (23-20)

Sudden death
Lagen vårdar bollen väl och några jättechanser bjuds inte publiken på.

Skott 3-3 (26-23)

Sammanfattning:
4-4 tycker jag ändå är ett rättvist resultat där de rutinerade spelarna i Göteborg utmärkte sig (Müntzing/Alexandersson/Edvardsson)
I hemmalaget visade sig Oscar Ljungqvist och firma Fihn/Kronaas de bästa takterna.

Välkomna till nästa hemmamatch som är 17 mars då Bruås äntrar savannen för att få känna på lejnklorna. På återseende då!