Herrarna vann i förlängning
2019-02-25 19:30

Lindome IBK - IBF Backadalen

8 - 9  e.förl.  (3 - 5, 3 - 2, 2 - 1, 0 - 1)

I lördags eftermiddag så bar det av söderut till den nybyggda och fina Almåshallen för bortamatch mot Lindome IBK. En riktigt målrik match där Lindome kvitterade till 8-8 med endast 12 sek kvar av matchen. Dock så kunde Lejonen ta extra poängen då Emil Kronaas avgjorde i förlängningen.

Kort kommentar från IBF Backadalens tränare, Erik Friberg:

Efter säsongens största bottennapp, matchen hemma mot Lindome var det ett revanschsuget Backadalen som besökte Lindome på lördagen för returmötet.

Matchen präglas inte av briljant försvarsspel och båda laget står för rejäla bjudningar i egen zon, värst är Backadalen som inleder hårresande tamt i egen zon dom första 10 minuterna och Lindome tackar och tar mot! Vi rycker dock upp oss och leder första perioden med 3-5.

Spelet i de två avslutande perioderna böljar fram och tillbaka och publiken bjuds på en underhållande tillställning med två offensiva lag som verkligen går för det! Vi är i ledningen med bara sekunder kvar av matchen när Lindome kvitterar, surt, men under förlängningen kliver Emil Kronaas fram och skjuter extra poängen till Hisingen!

Trots den bittra kvitteringen från Lindome får vi ta med oss segern och två nya poäng. Nu tar vi sats under veckan och förbereder oss för att göra en bra match både offensivt och defensivt mot IBF Göteborg!