2019-02-04 13:15

Fler bilder (+4) >>
Nu uppdaterat med fler bilder från matchen.

8 - 7  (5 - 4, 1 - 1, 2 - 2)

Det blev en riktig urladdning när de röda lejonen tog emot Landvetter hemma på Savannen i Lundbystrand Sporthall. Under stora delar av matchen så kändes det som att det endast var ett lag på banan. Bra intensitet och bra fokus gjorde att Backadalen kunde rinna iväg till en klar seger med 13-2 mot erkänt svårspelade Landvetter. Lejonen inkasserade därmed sin fjärde raka seger.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens sportchef, Daniel Liepins:

Bortamatchen i höstas mot Hovås blev en målrik och spännande historia där Jonathan Mårtensson satte 8-8 med bara sekunder kvar att spela. Poängräddaren kunde dock inte vara med idag på grund av skada men matchbilden såg ut ungefär likadan i dagens match.

Matchen inleddes med en rejäl målexplosion och med 11 minuter på matchuret hade vi 3-3 på resultattavlan och det var inte slut där för när signalen för den första perioden ljöd hade vi 5-4 med oss.

I den andra perioden spelade hemmalaget betydligt mer rejält och bjöd inte på lika mycket i egen zon. Känslan var att gästerna började tröttna något men Hovås höll sig kvar i matchen med både tur och skicklighet. Två mål föll i perioden, ett för vardera lag.

Den tredje perioden blev en riktig nagelbitare. Hovås kvitterar tidigt men bara minuten senare återger Kronaas ledningen till lejonen, en ledning som bara höll i sig fem minuter då vi drabbades av två tuffa utvisningar på rad och tillslut orkade inte boxen stå emot och vi har 7-7 med 12 minuter kvar. Matchen står sedan och väger lite där bägge lagen vaskar fram några bra lägen att sätta sig i förarsätet inför de avslutande minuterna men bägge målvakterna spelar bra.

Med fem minuter kvar får Backadalen ett frislag rakt framför mål och Ludvig petar till Theo som pangar upp bollen i nättaket.I slutminuterna drabbas bägge lagen av varsina utvisningar och Hovås gör sitt yttersta för att slutforcera men Backadalen kan hålla ut och bärga en skön trepoängare efter två raka förluster!

Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Guldhedens IK borta på söndag. Väl mött där!

Text: Daniel Liepins,   Foto: Claes Lindberg och Stefan Jungegård