Målkalas mot Landvetter
2019-01-15 11:25

IBF Backadalen - Landvetter IBK

13 - 2  (4 - 1, 5 - 0, 4 - 1)

Det blev en riktig urladdning när de röda lejonen tog emot Landvetter hemma på Savannen i Lundbystrand Sporthall. Under stora delar av matchen så kändes det som att det endast var ett lag på banan. Bra intensitet och bra fokus gjorde att Backadalen kunde rinna iväg till en klar seger med 13-2 mot erkänt svårspelade Landvetter. Lejonen inkasserade därmed sin fjärde raka seger.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens sportchef, Daniel Liepins:

Efter en höst med varierande resultat så var det under söndagen äntligen dags att kicka igång del två av division 2 Göteborg. Backadalen kom till spel med tre raka segrar i ryggen medan det gått betydligt ojämnare för gästerna Landvetter. Landvetter som också vann premiären lagen emellan, vilket gjorde att det fanns en viss revansch att utkräva av lejonen.

Matchen inleds i ett högt tempo och det är hemmalaget som har det mesta av bollinnehavet och direkt visar att Landvetter kommer få en väldigt jobbig förmiddag på Hisingen. Och ska vi vara helt ärliga var det mer eller mindre ett lag på banan från start och det höll sig hela vägen till slutsignal.

Ludvig Eriksson öppnade upp målskyttet efter knappt tre minuters spel och därefter radade Backadalen upp lägen. Innan perioden var slut hade Theo Haugen hängt två bollar, han hade dessutom bud på fler, och Tobias Ferm gjort ett. Landvetter fick en reducering men 4-1 på tavlan efter den första.

Vis av erfarenhet vet man att det lätt kan svänga snabbt i innebandy men när Theo Haugen tidigt i den andra gjorde sitt tredje för dagen så var det spiken i kistan. Backadalen vinner den andra perioden med solklara 5-0 och har 9-1 inför tredje perioden, som mest blir en transportsträcka in i mål.

Spelet blir som det lätt blir i ett sånt läge, lite hafsigt, men Backadalen har full koll på händelserna och efter att även Emil Kronaas vaknat till liv i tredje och piskar in tre mål så slutar matchen hela 13-2.

Backadalen visar med det att man är riktigt svåra att möta just nu. På söndag väntar dock en inspirerande värdemätare då vi gästar Kungälv för mötet med Romelanda som har fem raka vinster och inte har förlorat sedan man mötte Backadalen i höstas.

Stort tack till alla som följer oss. Nu jagar vi på topplagen. Se upp för lejonens vassa klor framöver!

Text: Daniel Liepins,   Foto: Stefan Jungegård