Tredje raka segern för herrarna
2018-12-18 10:20

IBF Backadalen - Torslanda IBF

10 - 0  (3 - 0, 2 - 0, 5 - 0)

Veckoomgång och i höstsäsongens sista match tog sig Backadalen an Torslanda IBF som parkerat på jumboplats. Torslanda tog dock omgången innan en livsviktig seger mot tippade topplaget Landvetter, så det gällde för lejonen att ha ordentligt vässade klor inför matchen.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens tränare, Erik Friberg:

Matchens första period håller ett enormt lågt tempo och vi lyckas inte alls öppna upp ett lågt stående Torslanda, det dröjer fram till matchens 15:e minut innan Joakim Blom öppnar målskyttet, därefter gör Theo Haugen kanske höstens snyggaste mål, efter en rejäl upprullning av Torslandas försvar och sist men inte minst avslutar Fabian Fihn målskyttet i första perioden.

Period två kanske är vår sämsta i år, ännu lägre tempo, mängder med individuella misstag och slarvigt spel präglar perioden som vi trots allt vinner med 2-0 efter att Joakim Ljungberg i målet räddat oss vid flera tillfällen.

I sista perioden behöver Torslanda kliva fram vilket öppnar upp för mängder med lägen i omställningarna. vi är starka och utnyttjar de lite större ytorna och avgör matchen med 5 mål i sista perioden.

En stabil seger utan att egentligen imponera, men vi visar att vi börjar hitta rätt i femmorna och det defensiva jobbet blir allt bättre.

Totalt sett är höstsäsongen godkänd från vår sida. Vi har tappat några poäng som vi borde tagit men vi har haft mängder med skador och sjukdomar vilket lett till att vi inte haft någon bra kontinuitet i laget. Annat positivt jämfört med i våras är att vi sänkt vår medelålder markant från förra säsongen och under säsongen har vi haft ett snitt på 20 år i matchtruppen, vi har också givit 13 olika JAS spelare chansen att känna på spel i div 2 och vi har haft en stark Backadalsprägel på laget då vi i vår matchtrupp har ett snitt på ca 60% egenfostrade spelare, vilket visar att föreningens herr/pojk-verksamhet gör mycket rätt!

Stort tack till all publik som besökt matcherna och vi hoppas ni kommer tillbaka under andra halvan, nu jagar vi topplagen!

Text: Erik Friberg,   Foto: Stefan Jungegård