En stark period räckte till vinst
2018-11-30 09:40

IBF Backadalen - Partille IBS

13 - 5  (7 - 1, 2 - 2, 4 - 2)

Onsdag kväll och dags för match mot trollkarlarna från Partille. En oerhört viktig match, som man kände att det gällde att vara med från start och hade varit skönt att få ett snabbt ledningsmål. Men det blev precis tvärtom, då Partille tog ledningen efter endast knappt 2 minuter spelat. Men sedan var det dags för lejonen att visa att vi inte skall behöva tillhöra bottenskiktet i serien.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens sportchef, Daniel Liepins:

Efter tre raka förluster har Backadalens herrar lite hastigt och olustigt närmat sig den nedre regionen i tabellen så därför var gårdagens match mot Partille oerhört viktig. Förutsättningarna inför match såg bättre ut än på länge då flera skadade och sjuka spelare tillfrisknat tillbaka spelklara. Lägg därtill ett nyförvärv i Alexander Karlsson som lånats in från Floda och Mikael Gustavsson som gjorde sin första match sedan sin besvärliga axelskada han ådrog sig för två år sedan.

Matchen inleds i ett ganska lågt tempo där Partille får en drömstart efter dryga minuten spelad då de får ett frislag nära kassen och bollen sitter otagbar bakom Patrik i lejonkassen. Därefter följer 19 minuter där det bara finns ett lag på banan och med både tur och skicklighet vinner lejonen perioden med hela 7-1 och där alla tre femmor är med och producerar framåt.

Fokus inför den andra perioden är att inte slå av på takten och släppa in Partille i matchen och när Oscar Petersson tidigt gör 8-1 känns det som att det är den definitiva spiken i kistan. Perioden slutar 2-2 och vi har 9-3 på tavlan inför den tredje perioden som även den fortlöper i samma takt.

Den tredje perioden blir en transportsträcka i mål och matchen vinns med komfortabla 13-5.

Nu väntar Burås i bortamatch den 8 december och sedan avslutas höstsäsongen med hemmamatch mot Torslanda IBF.

Ha det bra så hörs och syns vi snart igen!