Ineffektivitet mot IBK Göteborg
2018-11-26 10:00

IBK Göteborg - IBF Backadalen

6 - 3   (3 - 1, 3 - 2, 0 - 0)

I lördags var det återigen dags för en match då herrlaget åkte till nya fina Lundenhallen för möte med IBK Göteborg. Lejonen vann ju en match ganska enkelt på försäsongen mot Göteborg, men det visade sig tidigt att det minsann inte skulle gå lika lätt idag.

Denna gång får vi en rapport från matchen av lejonens ass tränare, Thomas Palmér:

Lördag eftermiddag och match i nya fina Lundenhallen mot ”gamla” rutinerade Göteborg. Hur ska det sluta? Vi mönstrar i vanlig ordning ett ungt talangfullt och orutinerat lag. Så här långt in på säsongen har vi inte lyckats nå en jämn nivå på våra prestationer. Topparna är höga och dalarna allt för djupa. Vi sätter oss själva i mycket svåra situationer och har inte förmågan att lösa dom. Så tyvärr ljuger inte tabellen. Vi kommer att bli väldigt bra frågan är dock när det syns.

Vi inleder matchen på ett bra och kontrollerat sätt. Trycker ned Göteborg i deras försvarszon och spelar som vanligt vår innebandy ”safe”. Innebär att vi spelar runt motståndarna medan dom står i en kontrollerad box och väntar på våra misstag. Idag gör vi första målet och det känns bra i några minuter. Repliken låter inte vänta på sig utan 1-1 faller ganska så snabbt. Vi tuggar på med vårt spel medan Göteborg blir allt giftigare i omställningarna. Pang, pang och så står det mindre lustigt 3-1 på tavlan. 2-1 målet är en riktig delikatess som får vilken innebandy nörd som helst att dregla av förtjusning. Vi blev totalt bortkollrade och bolltittande. I periodvilan är det trots allt positiva tongångar då vi inte tycker att vår insats är så dålig.  I alla de flesta bollsporter måste man våga sticka in näsan där det gör ont att vara. Detta är något vi behöver bli bättre på.

Andra perioden och matchen avgörs när Göteborg med sin synnerliga effektivitet första 10 minuterna stänger matchen. På endast 6 skott gör dom tre mål. Hur är tillståndet hos våra målvakter? I andra halvan av perioden dominerar vi kraftfullt och skapar många fina lägen men bollen vill inte in. Göteborgs målvakt visar upp sitt register och bjuder på många fina parader och när han är överspelad så är stolparna och ribban där och hjälper till. Vi är när avslutningslägena skall till ofta alldeles för naiva och mjuka. Här måste till en förbättring.

Tredje perioden blir spel mot ett mål. Göteborg försvarar sig bra och sticker upp emellanåt i giftiga kontringar. Dock så mattas dom rejält i tredje och vi borde ha gjort flera mål. Vi har två powerplay med flera bra skott men inget slinker in. Det är tre matcher kvar innan juluppehållet och vi behöver lite medgång. Vi gör trots allt en riktigt bra match spelmässigt dock ej målmässigt. Problemet att göra mål kvarstår. Nu gäller att börja tro på sig själv och sin förmåga att göra bra saker på planen. Vi i är bra!!

På onsdag 28/11 kl. 19:30 möter vi Partille IBS hemma på savannen i Lundbystrand!  Då är det dags för grabbarna att ha vässat till lejonklorna och är på hugget mot trollkarlarna från Partille. Välkomna!