Sekunddrama när herrarna förlorade
2018-10-16 09:12

IBF Backadalen - Frölunda IBK

3 - 4  (2-0, 0-2, 1-2)

Det var en match med flera ansikten när herrarna i söndags kväll tog emot Frölunda. Ett Frölunda som topptippats av många inför seriestarten. Det blev en rafflande upplösning på matchen, tyvärr negativt sett för våra röda lejon...

Den första perioden gick klart till lejonen som tidigt fick ledningen när Jonathan Mårtensson gjorde 1-0, framspelad av radarkompisen Ville Lindberg. Värt att nämna är att dessa två är födda 2001 respektive 2002 men går in helt respektlöst och hotar hela tiden.
Backadalen styrde spelet under perioden och kunde också utöka till 2-0 innan perioden var över efter ett ruggigt slagskott från Emil Abrahamsson.

I den andra perioden var det betydligt jämnare spel även om Frölunda mest skapade farliga chanser på spelvändningar och det var just två såna som gav dem chansen två gånger om och de chanserna tog dom, 2-2 på tavlan efter två perioder.

I den tredje perioden tog Frölunda över allt mer och det kändes som Backadalen började bli lite trötta, därför var det extra skönt när Emil Kronaas gör som Emil Kronaas brukar göra, nämligen att med sitt patenterade dragskott dundra in 3-2 i inledningen av den tredje perioden.

Matchen står sedan och väger men Frölunda kan skapa ett par riktigt vassa målchanser. Patrik i kassen gör ett par riktigt svettiga parader men halvvägs in i perioden kan han inte stå emot längre utan kvitteringen sitter. Efter målet skapar Frölunda på nytt en mängd riktigt vassa lägen men det hela ser ut att gå till sudden – men i matchens absolut sista sekunder får Frölunda upp bollen i Backadalens hörn och därifrån hittar den fram till Joel Samuelsson Ottgård som prickskjuter in 4-3, då är det bara fem sekunder kvar att spela och det är inte tillräckligt för att få till en kvittering utan Frölunda kammar hem tre poäng.

Nu får lejonen vässa klorna och ladda om inför bortamatch mot Hovås IBK nu på fredag 20/10 kl. 20:00 i Lisebergshallen.

Ha det bra så hörs och syns vi snart igen!

Text: Daniel Liepins