Målfest i hemmapremiären
2018-10-10 13:54

IBF Backadalen - Romelanda FC

14 - 6  (2-2, 6-2, 6-2)

Efter en snöplig förlust borta mot Landvetter (9-6) i premiären var det ett taggat Backadalen som på måndagskvällen, tog emot nykomlingen Romelanda på savannen i Lundbystrand. Matchstart 20:30 avskräckte säkert en del besökare, men de som kom fick se många mål.

Denna gång får vi en rapport från matchen signerad sportchef, Daniel Liepins:

Matchen började på bästa tänkbara sätt när kedjan med Blom, Mårtensson och Lindberg redan i första bytet fick snurr på bortaförsvaret. Anfallet avslutades med att Blom kunde lirka in 1-0 och då hade inte en minut spelats ännu. Matchen står sedan och väger lite innan Ville Lindberg utökar till 2-0 efter framspelning av Ludvig Eriksson. I det läget kändes Romelanda väldigt bleka men målet blev till en bra tändvätska för dem och de höjde både intensitet och fart under fötterna betydligt. Innan perioden är slut har de både reducerat och kvitterat och hade det inte varit för en storspelande Joakim Ljungberg i hemmakassen hade det mycket väl kunnat vara bortaledning på tavlan i paus.

I pausen tvingas Backadalen kasta om lite i femmorna på grund av skada på Joakim Östling och när man kunde rulla på två femmor gick tempot upp avsevärt. Vi går tidigt upp i en ny tvåmålsledning efter mål av Fabbe och Ville innan Romelanda reducerar på nytt. Nu följerdock en lyckosam period för Backadalen som gör fyra raka mål (Kronaas x2, Mårtensson, Oscar P) under tio minuter innan Romelanda kan tröstmåla i slutet av perioden. Backadalen är betydligt mer påkopplade i den andra perioden och går till paus med 8-4 på tavlan.

I den tredje perioden reducerar Romelanda tidigt vilket ger dom luft under vingarna men Backadalen svarar per omgående och när Oscar P gör 9-5 snyggt framspelad av Fidde så går luften ut gästerna. Kronaas gör sedan sitt tredje för kvällen och resten av matchen blir en transportsträcka in i mål. Romelanda reducerar till 10-6 innan hemmalaget avslutar matchen med fyra raka mål vilket skriver slutresultatet till 14-6. Det hade mycket väl kunnat bli jämnare i målprotokollet om inte Ljungberg hade storspelat hela matchen i hemmakassen och räddat hela 29 skott, varav ett flertal riktigt svettiga räddningar.

En härlig 3-poängare inkasserad. På söndag 14/10 kl. 18:30 är det åter dags för hemmamatch på savannen i Lundbystrand då Frölunda IBK kommer på besök. Välkomna tillbaks då!

Ha det bra så hörs och syns vi snart igen!

Text: Daniel Liepins