Landvetter IBK - IBF Backadalen

9 - 6  (2 - 2, 3 - 1, 4 - 3)

Herrlaget inledde sin seriepremiär på bortaplan i nybyggda fina Pinntorpshallen i Landvetter. Motståndet stod Landvetter Wings för. Tyvärr kom vi inte upp till den nivå som idag krävs för att vinna dessa matcher.

Denna gång får vi en rapport från matchen signerad sportchef, Daniel Liepins:

Backadalen genomförde ett riktigt bra genrep när man i den sista träningsmatchen körde över IBK Göteborg (9-4) men av det spelet fanns tyvärr inte mycket kvar till gårdagens premiär borta mot Landvetter.
Matchen var rakt igenom avvaktande och det var egentligen först i den tredje perioden det hettade till på allvar.

Backadalen inledde målskyttet när Fabbe piskade in en distinkt backhand i den första perioden men Landvetter både kvitterade och tog ledningen innan Blom kvitterade, fint framspelad av debuterande Ville Lindberg.

Den andra perioden var likt den första perioden avvaktande och bjöd på få överraskningar utan det var två uppställda lag som kände på varandra. Landvetter vinner perioden med 3-1, Backadalens mål av Kronaas, och har således en ganska komfortabel ledning med sig in i den tredje akten.

En tredje period som började på sämsta tänkbara sätt när Fidde omgående drabbas av en tvåa som hemmalaget också utnyttjar. Vid det här laget har tränarduon dock gått ner på folk och efter målet sker en tempoökning som bortafansen väntat på i två perioder. Plötsligt är det ett aggressivt Backadalen som pressar över hela banan och Landvetter är märkbart tagna. Ludvig Eriksson reducerar först till 4-6 via en mäktig solorusch innan Kronaas stänker in ytterligare en reducering sex sekunder efter Ludvigs mål. Vid det här laget är det bara ett lag på banan och frågan är inte om utan när kvitteringen sitter. Backadalen får också ett guldläge när hemmalaget drar på sig sin första tvåminutare efter 9.34. Tyvärr blir denna utvisning matchavgörande, fast på fel sätt. I det numerära överläget går tyvärr tempot ner och det skapas inga jättelägen, istället är det hemmalaget som utökar ledningenefter en fin individuell prestation.
När Landvetter sedan utökar ytterligare 17 sekunder senare går luften ur gästerna och det hjälper inte att Joakim Östling reducerar på slutet. Slutresultatet skrivs till 9-6.

Nu laddar vi om för hemmapremiär måndag den 8/10 kl. 20:30 hemma på savannen i Lundbystrand!  Välkomna då!