Herrarna vann efter förlänging
2018-03-11 18:45

Guldhedens IK - IBF Backadalen

4 - 5  e.fl. (2 - 0, 2 - 3, 0 - 1, 0 - 1)

Herrlaget besökte anrika Valhalla sporthall för säsongens sista seriematch. Trots underläge med 0-3 i upptakten av den andra perioden kunde Backadalen vända och avgöra i sudden mot Guldhedens IK när den sista omgången igår spelades.

Denna gång får vi en rapport från matchen signerad sportchef, Daniel Liepins:

Backadalen inleder matchen ganska lamt. Vi har betydligt mer boll än fysiska Guldheden men kommer inte riktigt in i boxen utan får mestadels spela runt dom men vi skapar ändå ett par bra lägen men deras duktiga målvakt står i vägen. Istället är det Guldheden som tar ledningen efter 6.52 när deras poängkung Hofgren prickskjuter 1-0 bakom Jocke som fått stå sysslolös fram tills målet. Nu får hemmalaget vind i seglen och luckrar gång på gång upp vår defensiv och kommer till ett flertal bra lägen men Jocke kan med både skicklighet och flyt freda sin kasse från ytterligare påhälsning. Precis när vi börjar återfå kommandot i matchen igen slarvar vi på mittplan och Guldheden kan via ytterligare fritt läge prickskjuta in 2-0. En tuff start på matchen då vi vet att Guldheden är tunga och täta bakåt men det är långt kvar. 2-0 blir också slutresultatet efter den första perioden där vi överlag äger mest boll men där vi kommer till få riktigt heta chanser. Den allra bästa chansen skapar Jas-femman när Anton Henriksen frispelas men hemmamålvakten gör en jätteräddning och avvärjer ett drömmål.

Den andra perioden börjar på sämsta möjliga sätt när Guldheden åter vinner boll på mittplan och kan komma tre mot två och göra 3-0. Då har klockan bara gått 1.20. Matchen står sedan och väger och lagen byter chanser med varandra men efter 6.52 får vi chansen i PP och också en bra möjlighet att få rulla boll och skapa lite tryck. Vi har rätt bra fart på bollen och mindre än en minut in i överläget slår Källman en fin diagonalpass över till Filip Hamretz, som gör en av sina bättre matcher i Backadalsdressen, som klipper till direkt och vi har fått hål på Guldheden! I bytet efter får vi åter tag på bollen och kan via Källman reducera ytterligare en gång. Det gick bara 32 sekunder mellan målen och nu är känslan att vi kommer komma ikapp och också segla förbi i protokollet. Dessvärre kan vi inte rida särskilt länge på reduceringen utan bara minuten senare så kan Guldheden slå in en retur från nära håll och därmed återfå sin tvåmålsledning. Nu är det dock Backadalens tur att svara per omgående när Filip Hamretz i bytet efter tar bollen på egen planhalva och kryssar sig upp över planen för att prickskjuta 3-4. Återigen ett snyggt mål! Trots att bägge lagen skapar ett flertal bra lägen till så är det också slutresultatet efter två spelade perioder.

I den tredje perioden försöker vi driva upp tempot då Guldheden känns allt tröttare ju längre matchen lider och skapar ett flertal bra lägen men hemmamålvakten storspelar men när klockan passerat 11 minuter kan han inte stå emot längre när Källman hittar Fabbe som skjuter 4-4. Nu rullar tiden på i ganska rask takt och förutom ett par halvchanser händer det inte så mycket förrän i slutminuten när Guldheden har en boll inne men målet döms bort på grund av en förseelse precis i målögonblicket. Matchen går istället till förlängning där vi nu fått klart för oss att vi kommer sluta fyra i serien vid vinst. Guldheden sticker tidigt i förlängningen upp och skapar ett par riktigt bra målchanser innan Hamretz åter driver upp bollen på sedvanligt vis och finner en fristående Blom på bortre stolpen som via skaftet får in bollen i nät – 4-5 och vinst i förlängningen!

Detta sätter punkt för en säsong som gått upp och ner där vi inledde bra men hade en tung period kring jul där vi tappade flera spelare. Allt eftersom har vi däremot fått ihop laget igen och nu på slutet avslutat serien med flera viktiga segrar som gör att vi kunnat knipa fjärdeplatsen.

Vi tackar alla som stöttat laget under säsongen och hoppas ni följer oss på hemsidan / FB under våren då vi kommer att presentera en del nyheter inför nästa säsong! På återseende!