Vinst i sista hemmamatchen
2018-03-04 10:00

IBF Backadalen - Dingle AIK

11 - 6   (3 - 3, 4 - 1, 4 - 2)

I säsongens sista hemmamatch på savannen i Lundbystrand så var det Dingle AIK som var på besök. Fredagskvällen bjöd på många lejonmål och Pontus Bylund var på spelhumör och gjorde ett hattrick när Backadalen vann med 11-6.

Denna gång är det Backadalens sportchef Daniel Liepins som återger en liten rapport från matchen.

Sjukstuga i både herr- och JAS-truppen gjorde att det var ett Backadalen som kom till spel med två femmor. Det skulle dock inte vara några större bekymmer då det visade sig att bägge dessa femmorna var på ett strålande spelhumör.

Den första perioden var dock trevande. Pontus Bylund gav oss en tidig ledning men bara 10 sekunder senare kvitterade Dingle för att också sex minuter senare gå upp i ledningen. En ledning som blev kortvarig för mindre än minuten därefter tråcklade Ove Viklund in 2-2. Dingle återtåg sedan ledningen ånyo mindre än minuten senare men i efterdyningarna av kvällens första powerplay kunde kapten Kristian Ehrendahl snyggt prickskjuta 3-3 som blev slutresultatet i en inte alltför välspelad första period. Hemmalaget har ett massivt bollinnehav men släpper till livsfarliga kontringar som straffar sig tre gånger om.

I den andra perioden står matchen och väger lite innan Fredrik "Fidde" Andersson kliver upp och stänker in 4-3 i det bortre krysset och efter detta kan Dingle åter relativt omgående replikera efter liten miss i försvaret. Det dröjer dock inte länge innan Fidde återigen är uppe i anfallet och sätter bollen i nät. Efter detta känns det som luften går ur Dingle och resterande del av perioden är spelet mer eller mindre förlagt i offensiv zon och bägge femmorna sätter ett ordentligt tryck. Under den återstående delen av perioden gör vi också 6-4 genom Bylund och sedan precis innan paus också 7-4 genom Joakim Blom som tillsammans med Bylund och Ove fick ordentlig snurr i Dingles zon.

Dingle går ut aggressivt i den tredje perioden för att göra ett försök att komma ikapp men redan efter 44 sekunder sätter Bylund definitivt spiken i kistan när han på en distinkt diagonalare från Daniel Bergkvist sätter bollen snyggt i krysset. Dingle fortsätter försöka sätta hög press och vinna boll högt men Backadalen löser detta utan större problem och går upp till 11-4 via Ove Viklund, Ellioth Tilly (som gör sitt första A-lagsmål. GRATTIS!) och Filip Hamretz, innan gästerna lite snöpligt kan reducera två gånger om för att sätta slutresultatet till 11-6.

Överlag en helt okey match där vi från målvakten Joakim Ljungberg, som nu vunnit två av tre matcher sedan han kom på lån från Kärra IBK, till sista utespelare gör en bra match mot ett vilt kämpande Dingle som mer eller mindre var tvungna att ta poäng för att hänga kvar i division 2.

Nu återstår endast bortamatchen mot Guldhedens IK innan tabellen skall summeras. Matchen spelas i Valhalla Sporthall fredag 9/3 kl. 19:30

Ha det bra så hörs och syns vi snart igen!

Text: Daniel Liepins