Efterlängtad seger för herrarna
2018-02-10 21:16

IBF Backadalen - Frölunda IBK

6 - 3   (3 - 1, 0 - 1, 3 - 3)

Efter endast 1 poäng på de senaste fyra matcherna så var det ett taggat hemmalag som hade vässat klorna inför matchen mot Frölunda. Ledning med 3-0 blev 3-3 och efter ett ryck till 6-3 så kom Frölunda åter ikapp, nu till 6-5 men resultatet stod sig matchen ut och en välbehövlig 3-poängare var inkasserad.

Backadalen har haft det riktigt tufft efter juluppehållet, i alla fall resultatmässigt då laget har dominerat matcherna spelmässigt men bara fått med sig en poäng på fyra försök. Där blev fredagskvällens match mot Frölunda en oerhört viktig match inför återstoden av serien. Ett Frölunda som lämnat bottenstriden och inför matchen placerat sig på samma poäng som lejonen i tabellen.

Backadalen fick en smakstart på matchen när Joakim Blom, som återigen var pigg tillsammans med Bylund och med Ove som center, snyggt bröt ett uppspel och kunde servera Ove öppet mål. Då stod klockan på 26 sekunder. Matchen gick sen lite på halvfart med två lag som inte riktigt vågade gasa på och blotta sig bakåt. De bästa lägena skapade dock Backadalen och när det gått dryga 14 minuter av inledningsrundan var det Fabbes tur att bryta bollen högt upp och kunde sedan servera Källman fritt läge i skottet, ett läge han förvaltade på bästa sätt och vi hade 2-0. Nu var det ordentlig vind i seglen och Frölunda kändes tagna av stundens allvar, därför var det inte alls ologiskt att även trean kom av bara farten när Fabbe minuten senare rakade in 3-0 från nära håll, fint förarbete denna gång från Emil Abrahamsson. I det läget var det klasskillnad på banan och det enda Frölunda egentligen skapade var när Backadalen tappade boll i fel läge och de kunde kontra. Precis så blev det också i slutskedet när Simon Titusson, som ifjol spelade med just Backadalen, kunde snappa upp en boll och dribbla sig fram till ett öppet mål. 3-1 på tavlan efter den första perioden.

Den andra perioden gick ner i kvalité betydligt och det blev ett enda långt ställningskrig där det hettade till först när Backadalen tilldömdes en straff efter 6.47. En straff som Källman missar och i det efterföljande spelet med en man mer skapas ett par tre riktigt bra målchanser men Frölundas målvakt kunde med tur och skicklighet freda sin kasse från ytterligare påhälsning. Perioden ser ut att sluta mållös men med 50 sekunder kvar av perioden drar Frölunda iväg ett skott från ena flanken som tar i stolpen, studsar i ryggen på Emil och rullar sedan retfullt in bakom honom i mål. 3-2 efter två perioder och nu är det åter nerv i matchen.

Om det inte var nog med nerv i matchen när Frölunda reducerade i slutet på den andra perioden så blev det de verkligen när de också kvitterar i upptakten av den tredje perioden. Känslan är då att hemmalaget måste höja sig annars kommer Frölunda segla förbi. Och här visar Backadalen varför dom egentligen hör hemma på den övre halvan av tabellen för nu dras tempot upp och vi rycker till oss en tremålsledning på bara åtta minuter. 4-3 pangar Emil in efter en delikat pass från Fabbe som hittade sin kamrat med en diagonalpass genom Frölundas zon. Fem minuter senare bryter Blom åter bollen och kan servera sin kedjekamrat Bylund som i friläge sätter 5-3. Två minuter senare sitter även 6-3 när Fabbe hittar Bylund framför kassen, även om det såg ut som att det var Theo som var sist på bollen? Här känns matchen faktiskt punkterad men det vänder fort i innebandy. Frölunda får först chansen i PP vilket de också utnyttjar och reducerar med sju minuter kvar. Knappt två minuter senare sitter även 6-5 och med sex minuter kvar att spela är det verkligen nerv i matchen igen! Backadalen lyckas dock reda ut stormen och vinner med uddamålet, även om det var snubblande nära att Frölunda fick in även kvitteringen.

En välbehövlig 3-poängare inkasserad. Nästa lördag väntar STC Kungälv hemma i Lundbystrand! Välkomna tillbaks då!