Förlust för herrarna med 6-7 i sudden
2018-01-26 10:50

Herrestads AIF - IBF Backadalen

7 - 6  sd.  (1 - 3, 2 - 1, 3 - 2, 1 - 0)

Herrlaget begav sig upp till Uddevalla för att möta Herrestad. Lejonen inledde matchen med stor hunger och ledde med både 2-0 och 4-1 innan hemmalaget jobbade sig ikapp och fick till förlängning som man tyvärr för Backadalens del avgjorde efter drygt 4 min... Läs vad vår assisterande tränare Thomas Palmér  skriver om matchen...

Resan till Uddevalla
Det är inte många långa resor till bortamatcherna i år, vilket är bra. Nu var det således dags för den längsta resan…ända till Uddevalla! Ett brandskattat bortalag äntrade Stenab arena och kunde för kvällen endast mönstra två linor. Grabbarna som tagit sig an uppgiften att försöka vinna mot Herrestad är taggade för uppgiften, och vi är övertygade om att dom kommer att kriga i 60 minuter och mer därtill om det behövs.

Stämningen i omklädningsrummet innan match är samlad och det doftar kaffe. Känns som om man lika gärna kunnat vara på ett fik i stan, det saknas dock lite goda bakverk. Sedvanlig matchgenomgång och därefter uppvärmning på planen.
Matchen startar och vi ligger för dagen lite lägre i våra positioner än vanligtvis. Vi uppträder mycket samlat och bra, koncentrationen är 100%. Vi ligger på rätt sida om våra motståndare och dom tvingas spela på utsidan runt om oss. Våra omställningar ser väldigt bra ut. Vår nykomponerade kedja med Blom-Ferm-Bylund (BFB) inleder förtroende givande. Det snurras friskt i Herrestads försvarszon och BFB linan hittar snart rätt och Blom nätar 0-1. Härlig start!
Fyra minuter senare slår dom till igen och det känns som om det kan bli en trevlig kväll i Uddevalla 0-2. Vi håller ihop det bra i ca 15 minuter. Herrestad börjar få lite bättre och längre anfall. Vi knäar lite och är inte lika rutinerade som undertecknad önskar att vi var. Vi fortsätter att gå på alla spelvändningar och det blir då mera som i NHL, give and go! Spelet böljar alldeles för mycket. Reduceringen kommer 1-2 som ett brev på posten…nu brukar ju dessvärre inte posten komma så regelbundet med PostNord. Källman kliver in i kvällens föreställning som det givna huvudnumret 1-3. Skönt med snabb replik på reduceringen knappt 20 sek mellan målen. En mycket bra genomförd första period.

Andra perioden är knappt två minuter gammal och cirkus Källman fortsätter 1-4. Vår disciplin håller i sig. 8-10 minuter in i andra och det börjar bli svårare att freda vår kasse. Herrestad tar nu för sig och har fått vittring. Vi sjunker allt mer i försvaret och tappar positioner. Skotten viner runt kassen och det är tur för oss att deras avslut är lite stressade. Två reduceringar inom loppet av fem minuter och Herrestad har så kallat momentum i matchen. Vi reder ut stormen och får en välbehövlig vila inför tredje, då allt skall avgöras.

Tredje perioden tar sin början och vi är väl införstådda att det kommer att bli krig i sista. Dom båda domherrarna kvittrar på och försöker vara goa gubbar. Dom har tyvärr redan visat sig att inte kunna läsa spelet eller tolka situationerna som sker. Detta drabbar dom båda lagen hårt. 5 minuter in i tredje faller kvitteringen och nu är ju frågan skall vi kunna hålla ihop det ändå? Vi har gått hårt på två linor och det börjar bli väldigt tungt i vissa ben och fötter. Det är tydligt och vi får inte fast bollen i så långa anfall längre. 13:de minuten och Herrestad hamnar i förarsätet för första gången. Tungt! Vi tar timeout i 17 spelminuten och mobiliserar all ork vi har kvar. Källman igen….har ni hört den förut? 5-5 och vi får energi. 18:25 så är det dags igen…..ja ni vet ju vad. Källman 5-6….kan ju inte bli mer spännande än så här. Timeout Herrestad…dom samlar styrkorna och vi samlar kraft. Tekningsvinst för hemmalaget och deras spelare trycker sig igenom våra backar…kvittering. Undertecknad får högt blodtryck, hjärnblödning och undrar hur i hela ………..kan vi tillåta detta. Vi ger bort tre pinnar…detta har skett alldeles för många gånger i år.

Allt skall avgöras i 5 minuters sudden.
Nu träder våra domherrar in i matchen och vill vara med och avgöra. Det blir utvisning för en situation som vi haft minst 10 likadana under matchen utan beivran. Jaja dom skall ju också göra skäl för lönen. Hårt jobb i boxen och två mycket skarpa lägen att avgöra till vår fördel sumpas på grund av gissningsvis trötthet. Herrestad trycker sedan in vinst målet och det är inte mycket annat att säga än grattis. Det var en spännande innebandy match som gick i vågor med ingredienser som hopp och förtvivlan. Innebandy i ett nötskal. Allt avgörs på 5-10 minuter. Tack Herrestad för en spännande match.

Hemresan från Uddevalla blev minst lika spännande som matchen. Det snöade och var snorhalt på vägen. Skulle man komma hem levande!?
Tack alla röda gubbar för ert slit och engagemang. Nya insatser på söndag.

Ny match väntar nu på söndag kl.19:15 hemma mot Landvetter!