Herrlaget förlorade i sudden
2017-12-14 21:05

IBF Backadalen - Lindome IBK

4 - 5  e.fl. (0 - 0, 0 - 3, 4 - 1, 0 - 1)

Backadalens herrar lyckades inte tämja Lindomes lag och trots en upphämtning från 0-3 efter 2 perioder till ledning med 4-3 så lyckades man inte hålla hela vägen ut, utan lät Lindome både kvittera och sedan avgöra i förlängningen.

1:a perioden
Backadalen har mycket boll inledningsvis. Sedan är det ganska avvaktande från båda lagen.

Efter 7 min så bryter Källman bollen av en Lindome back, passar Wedberg som sedan spelar vidare tillbaks till Källman som hittar Abrahamsson i mitten som får på ett hyfsat skott men träffar tyvärr inte mål.

8 minuter in matchen kommer 3:e femman in en snabb stund. Tror de var inne endast 1 min.

Efter 10 min så har Lindome ett bra anfall. Många bra passningar i följd från back upp till anfallare som avslutas med hårt skott från kanten som sånär går in i mål.
När klockan passerar 13 min så har Källmans kedja en bra press i anfallszon och har flera avslut men tyvärr går skotten utanför målramen, vilket många av

lejonens skott idag gjorde.

Efter 16 min så får Theo bollen vid sargen och bågar in men träffar inte målet med skottet.

När 2 minuter återstår av perioden så är det Backadalen som håller bollen bra i anfallszon och en passning in framför målet bakom Lindomes mål resulterar nästan i mål då Lukas får halvträff. Passen kommer från Mårtensson.

Med 30 sekunder kvar av första perioden så hittar Wedberg fram med en pass till Källman som klipper till direkt men även den går precis utanför målet.

Perioden slutar 0-0. En period där Backadalen har mest boll och får iväg 10 skott på mål mot Lindomes 3, men säkert det dubbla utanför eller över.

2:a perioden

Lindome börjar piggt och ligger på i vår zon och skapar några lägen, men Emil Enander Boqvist håller tätt i lejonkassen.

Efter 5 min så snor Lindome bollen i offensivt vänster hörn och spelar in i slottet och på direktskottet så gör Emil en reflexräddning.

En minut senare så hittar Ehrendahl fram till Kronaas med en lång diagonalare, Kronaa får på en hård träff men missar målet.

3:e femman kommer in och gör mycket bra ifrån sig.
Mårtensson har 2 fina skott som målvakten räddar. Bra byte av 3:e femman, skapade mycket och spelade ett snabbt passningsspel.

09:24  0-1
Lindomes back bågar in och vår spelare följer med och täcker ut hela vägen mot sargen, men där lämnar han över bollen till en annan forward som tar två snabba steg in och drar iväg ett hårt dragskott i krysset bakom Emil.

3:e femman kommer in igen och skapar direkt en farlighet framåt. Hamretz trampar igenom och drar iväg ett bra skott som vi sånär vi petar in returen på. De spelar piggt och alert.

12:26 U2 Tobias Ferm
En slarvig överlämning av bollen vid sargen och vi drar strax efteråt på oss en 2 minutare för slag. Vi reder ut boxplayet och kontrar snyggt. Utkast från Emil till Östling som hittar Ehrendahl som slår tillbaks bollen till Östling genom en diagonalare men Östling träffar tyvärr inte målet som var så gott som öppet, utan får bollen över. Bra kontring!

17:27  0-2
Vi har erövrat bollen i egen zon och en Lindome spelare springer bakom vår målvakt genom målgården och får vält Emil över ända samtidigt som vi spelar upp bollen, men ingen åtgärd från domaren. Emil vänder sig till domaren och ropar att Lindomespelaren ju genade genom målområdet.
Jo, säger domaren då, men varför blåser du inte då, ropar Emil tillbaks men utan reaktion från domaren. I samma läge så bröt Lindome bollen och drog iväg ett rappt skott från kanten som givetvis gick in i mål och Emil blir rasanade och ifrågasätter återigen hur domaren kunde missa att blåsa av strax innan målet. Emil pratar ”tydligt” med domaren som efter 15 sekunder plockar ut honom för osportsligt uppträdande. 2+10 min. Undertecknad måste här säga att jag stod rakt ovanifrån och hörde dialogen vid situationen som föregick målet. Och det kändes verkligen snopet när Lindome sedan gjorde mål precis efteråt. Jag brukar sällan uttala mig om specifika situationer men i detta fallet så blev det så tydligt att domaren gjorde ett misstag. Jag kommer aldrig att försvara att Emil tjatade till sig ett osportsligt uppträdande och sade säkert ord som inte passar här i texten, men samtidigt så måste man som domare även kunna inse att man kanske gjort fel och då måste man agera med lite känsla och förstå att vår målvakt blir väldigt upprörd. Däremot så hade domaren kunnat ta några steg därifrån och efter några sekunder kunnat varna vår målvakt att om han inte lugnar ner sig nu så blir han utvisad. Nu kändes det mer som att domaren bara stod och lyssnade på allt som kom ur munnen från Emil och bara väntade på att få chansen att ta ett osportsligt uppträdande. Tycker självklart att domarna får göra fel vilket är helt mänskligt men då bör man även kunna hantera en situation som uppstår efteråt med lite mer känsla än vad som idag skedde. Sedan vet du Emil, att man inte vinner en sådan diskussion och att det tyvärr blev väldigt ödesdigert med utvisningen. Så som man kan säga, jag förstår din frustration, men man får ej snacka till sig 2+10..
Och då straffet var personligt så måste han sitta av det själv och vår reservkeeper Daniel Boquist fick hastigt och mindre lustigt snabbvärma och ställa sig i mål. Ingen tacksam uppgift att komma in i det läget.
Ja, nog om den situationen nu!

17:27  U2 + 10  Emil Enander Boqvist

Utvisningen som verkställdes i samband med målet ovan.

18:57  0-3
I powerplayet som följde har Lindome bra rull i PP och spelar runt den i nästan 1,5 min och får till slut en sidledsförflyttning och direktskott dit inte Daniel Boquist hinner fram och 3-0 är ett faktum. Nu kändes det tungt i lejonlägret.

3:e perioden

3:e börjar med bra fart från Backadalen som nu gått ner på två femmor. Vi skapar många lägen nu och snart bör bollen gå in.

04:27  1-3  Filip Hamretz
Ett anfall där Backadalen virvlar runt i Lindomes zon och till slut är det Filip Hamretz som vänder in i mitten och drar upp bollen i krysset.

04:51  2-3 Andreas Källman (Emil Abrahamsson)
Källman viker in ett skott från vänster offensiv plats på pass från Abrahamsson.

Nu är vi heta och det kändes som att nu jävlar…

En av våra backar gör en indian från eget hörn och friställer en Lindomespelare i slottet men Daniel gör en grym reflexräddning..,.

07:44  3-3  Emil Kronaas (Kristian Ehrendahl)
Kronaas snor åt sig bollen vid mittplan och tar ett steg in i banan och drar iväg ett skott som bara han kan skjuta…
Timeout från Lindome.

10:59  4-3 Emil Kronasas  (Andreas Källman)
Källman spelar upp bollen till Kronaas som kommer direkt från avbytarbåset och drar till direkt. BOOM och vi har vänt matchen.
Nu är det bara ett lag på banan. Backadalen rullar snabbt och skapar lägen. Lindome har svårt att komma ur egen zon.

Efter 13 min så har Lindome ett farligt skott som Daniel får ut ett ben på och bollen går i en båge över honom men passerar över ribban.

15:35 4-4

Lindome kommer till ett av sina få anfall i 3:e perioden. De spelar in bollen från back in i mitten och sedan direkt ut på kanten och skott, pang, ribba in otagbart bakom Daniel i målet.
En minut kvar och Kronaas träffar stolpen med ett rappt skott. I anfallet efter så har Lindome bollen på mållinjen och sånär avgör man här matchen.
Men perioden slutar oavgjort 4-4 och förlängning och 5 minuter väntar.

4:e perioden (Sudden Death)

Det hinner inte gå långt tid innan Lindome avgör 00:42 från högerkanten då man lyckas få in skottet under Daniel i Backadalens kasse.

Summering:

Har inte så mycket att skriva idag. Starkt att vi hämtar upp underläget, men annars så känns det fortfarande som det finns mycket mer att få ut av laget. Det känns som att vi blandar bra och dåligt i olika perioder under matcherna. Vi skjuter oerhört mycket men väldigt många skott tar i täck eller går över och utanför. Där måste man få upp fokus, att få bollen mer på mål än man lyckas med idag. Samt även spela med lite mer fokus och passa bollen till närmaste spelare. Vi krånglar ibland till det och skall sticka in den emellan motståndarspelare och så bryter de bollövertaget. Nä, nu blir det att ladda batterierna under juluppehållet och käka julmat och träna hårt för att komma taggade till vårsäsongen som vi hoppas avsluta på ett bra sätt.

Ha det bra alla så hörs och syns vi efter helgerna igen!

Text: Stefan "Pinge" Jungegård