Vinst mot Dingle efter förlängning
2017-12-02 15:36

Dingle AIK - IBF Backadalen

6 - 7  sd.  (1 - 3, 2 - 0, 3 - 3, 0 - 1)

Backadalens lejon åkte under fredagen norrut till Munkedals Idrottshall för möte med Dingle AIK. Det blev en match där Backadalen ägde det mesta av spelet men Dingles spelare och hängivna publik lyfte dem till att hänga i och ordna oavgjort efter fulltid. Backadalen avgjorde sedan i "Sudden Death" och tog därmed två poäng. Bäst bland lejonen var idag Pontus Bylund som stod för ett hattrick.

Backadalen kom till spel utan ett flertal ordinarie spelare, däribland poängligaledaren Emil Kronaas, men detta gav å andra sidan tonåringarna Joakim Blom, Jonas Olsson, Oscar Ljungvist och Lukas Lindberg chansen till speltid.

Backadalen inledde matchen klart bäst och visade från start att de är ett betydligt bättre lag där de inte lät hemmalaget låna bollen särskilt mycket under den första perioden. Dingle tog dock ledningen när de rakade in en retur efter sitt första anfall i matchen. Hemmapublikens glädje var emellertid kortvarig då Aronsson på pass från Bylund kvitterade 30 sekunder efter ledningsmålet och efter ytterligare nio minuter så hade lejonen gått upp i en betryggande tvåmålsledning efter mål av Källman (Fabbe) och Bylund (Ehrendahl). 1-3 hade vi också med oss på tavlan efter den första perioden men det borde varit större siffror då Backadalen hade mängder med riktigt bra lägen men avsluten gick allt som oftast utanför.

I periodpaus var direktiven tydliga och det var att inte gå ner i tempo för att ge Dingle chansen att komma in i matchen. Det blev dock exakt det som skedde och Dingle kunde både reducera och kvittera innan perioden var över. En riktig skitperiod sett ur lejonögon men publiken och hemmalaget var i extas.

I den tredje perioden fick vi direkt chansen i PP och den tog vi efter att Fabbe på nytt friställt Källman som kunde dunka in 3-4. Åter kändes det som Backadalens match men åter kunde hemmalaget kvittera. Nu klev dock Pontus Bylund fram och två gånger om gav han Backadalen ledningen men två gånger om kvitterade hemmalaget ledningen. Den sista kvitteringen satt med dryga två minuter kvar och under slutskedet fanns möjlighet åt bägge håll för ett avgörande. Matchen gick däremot till sudden där Fabbe efter 39 sekunder, i ett byte där han slet tillbaka bollen gång på gång, efter en tilltrasslad situation fick in bollen i nät bakom en överspelad hemmamålvakt.

Bonuspoängen till Backadalen men så här i efterhand känns det som en förlorad poäng snarare än två vunna. Däremot skall man ha med sig att det inte bara är att åka till Dingle och hämta hem poäng. Det är ett hårt slitande lag med en hängiven publik i ryggen.

Nu väntar närmast hemmamatch mot Guldheden kommande fredag.