2017-11-13 00:40
Emil Kronaas gjorde hattrick

Frölunda IBK - IBF Backadalen

4 - 5  e.förl.  (1 - 0, 2 - 2, 1 -2, 0 - 1)

Backadalen åkte till Frölunda Kulturhus för ett klassiskt möte i en klassisk hall. Trots underläge med 3-0 så lyckades lejonens vända matchen och målkungen Emil Kronaas var rejält på hugget och gjorde ett hattrick. Han leder nu skytteligan i serien med hela 19 inprickade mål på 8 matcher.

Inför välfyllda läktare i klassiska "Kultan" tog Frölunda IBK mot IBF Backadalen som för dagen mönstrar ett lag med 3 fulla femmor. Inför matchen saknas Backadalens kanske viktigaste offensiva spelare i Pontus Bylund som varit småskadad under en längre period och är i behov av vila.

Första perioden spelas i ett väldigt lugnt tempo och båda lagen känner på varandra utan att skapa speciellt mycket chanser, men tyvärr slarvar vi och bjuder på en halvchans tidigt och Frölunda utnyttjar den direkt. 1-0 till hemmalaget efter 2:35. Trots den tempofattiga inledningen är Frölunda hetare i närkamperna och det märks att de bestämt sig för att markera med fysiskt spel direkt.

Den andra perioden börjar precis som den första slutat, ett tufft och kämpavilligt Frölunda får matchen dit de vill och vi får slita i varje byte. Helt rättvist gör Frölunda även 2-0 och 3-0 inom bara några minuter och vi är väldigt pressade.

Men nu äntligen vaknar vi till liv! Frölunda är sena in i situationerna vilket leder till flera utvisningar och då kliver Backadalens poängkung Emil Kronaas fram och reducerar två gånger innan perioden är över. Skönt!

Tredje perioden dominerar vi och pressar tillbaka Frölunda i långa perioder. Trots det utökar Thomas Andersson Frölundas ledning efter slappt försvarsspel. Men nu har vi lyft oss och skapar chanser i stort sett i varje byte, Alexander Wedberg reducerar med ett snyggt avslut i krysset och Andreas Aronsson trycker in kvitteringen.

Trots massivt tryck från vår sida så går matchen till Sudden men väl där är det inget snack om vilket lag som är starkast. Emil Kronaas avgör matchen 1:20 in i Sudden med ett distinkt avslut och Backadalen tar andra raka segern!

Sammanfattning:
Tyvärr börjar vi alldeles för dåligt och vi inser inte att alla motståndare under säsongen kommer att slita som djur för att slå oss. Vi tar inte jobbet och uppträder alldeles för lojt i början av matchen, en åsikt som delas av flera gamla och nya Backadalare på läktaren!
MEN, när vi väl kommer igång är vi svårstoppade och vi besitter i år en högsta nivå som gör att vi kan vända matcher, även när det ser ganska mörkt ut!
Men vi måste fortsätta att utvecklas och jobba med grundspelet för att bli ännu tryggare på planen och med varandra.
Extra plus till Fredrik som är tillbaka efter skada och som bidrar med en defensiv stabilitet som vi saknat!

Ha det bra alla och välkomna tillbaks då!

Text: Erik Friberg

Länkar till:  matchreferat från Frölunda IBK´s hemsida,

samt målen från matchen upplagda på Youtube av Frölunda IBK.

-----------------------------------------------------------------------------------------