Det var dags för en förhållandevis tidig eftermiddagsmatch när Marstrands IBK kom på besök till savannen i Lundbystrand. Tanken var väl att Lejonen skulle skärpa till sig och inte göra så många enkla misstag som i förra veckans match mot Landvetter och därmed kanske kunna ta en välbehövlig trepoängare, men tyvärr blir det inte alltid som man önskar...

Östling, Ferm, Hellström
Fihn, Oscar, Wedberg
Aronsson, Bylund, Kronaas

1:a perioden

Matchen inleds ganska tempofattigt och lagen känner på varandra. Lite slarvigt i uppspelen.

05:22  0-1
Marstrand bryter bollen på Backadalens planhalva och tvekar inte utan pang- pang så sitter den i krysset. Inte den start som vi hade hoppats på.

Sex minuter in i matchen får Backadalen två fina lägen att kvittera. Först är det en fin kontring där Ehrendahl hittar fram till Eric som inte får in bollen och halvminuten senare är det Eric som från plats bakom Marstrands målvakt får in en fin boll framför mål som sånär Östling sånär sätter. Men det ville sig inte.

07:37  0-2
Istället är det Marstrand som driver upp bollen på högerkanten får ner den i hörnet och lägger in den framför mål och helt omarkerad får en Marstrand-spelare slå in bollen i så gott som öppen kasse.
Nä vakna gubbar!  SKÄRPNING! Var är markeringsspelet.

08:01  1-2  Emil Kronaas (Pontus Bylund)
Känns som de hörde vad jag skrev innan för äntligen så blir det lite skärpa. Ehrendal driver upp bollen på vänsterkanten, hittar fram till Bylund som lägger snabbt i sidled till Kronaas som klappar till. PANG! Så har vi då spräckt nollan.

08:15  2-2  Emil Kronaas (Andreas Aronsson)
Bara sekunder senare efter tekningen från förra målet så bryter Backadalen ett Marstrandsuppspel och Aronsson lägger bollen snabbt i sidled till Kronaas som inte tvekar en sekund. Direktskott igen, otagbart för målvakten.

Daniel Bergqvist kommer på backplats istället för Filip Hamretz, som ådragit sig en skada.

Efter 16 minuter så håller vi i bollen i egen zon och skall bygga upp den men på något sätt så krånglar vi till det och ger bort bollen och ställer till det för oss. Helt plötsligt så är Marstrand centimeter från att göra mål på en chans som inte ens fanns. Detta har tyvärr hänt ett flertal gånger de sista matcherna och något som vi måste minimera för att hänga med i toppskiktet.

3 sekunder innan paus så gör Backadalen sånär 3-2 på ett direktskott utanför men bollen slickar stolpkanten. Trots att klockan står på 19:57 när Marstrand får sitt inslag i hörnet så lyckas de ändå att få iväg ett skott på mål i anfallszon som Emil i målet dock är med på. Men där måste vi tighta till. Skall inte kunna få en målchans på 3 sekunder från egen planhalva.

2:a perioden

02:00  3-2 Oscar Petersson (Fabian Fihn)
Fihn bryter bollen på mittplan och avancerar upp och slår en knackskotts backhand och på returen så är Oscar påpassligt framme och petar in bollen i nätet.

Fem minuter in på perioden så är det Marstrand som skjuter ett stenhårt skott från kanten som tar klockrent i ribban.

8:09  U2 Backadalen (hårt spel)
Matchens första utvisning drabbas Backadalen av då Oscar Petersson lite hårt går åt en Marstrandsspelare bakifrån. Precis i momentet efter slänger Theo bollen på mål som går in men domaren hade då redan hunnit blåsa av. Surt men så är livet ibland.

08:30  3-3
Snabbt spel i PP av Marstrand och sidledspass och direktskott så har Marstrand kvitterat. Det är liksom lite mera distinkt skärpa över Marstrand denna eftermiddag.

12:05  3-4
Marstrand återtar ledningen med 4-3 genom att de får in en boll i mål på skott från sin högeroffensiv som tyvärr inte såg helt otagbar ut för Marstrand i målet.
Men Marstrand ser hungrigare ut.

16:13  3-5
Backadalen släpper återigen in ett enkelt mål. Känns som att man ser viljelösa och passiva ut.

18:04  4-5 Oscar (Wedberg)
Och så helt plötsligt blixtrar lejonen till. Ett riktigt snyggt klapp-klapp mål där Marstrandsmålvakten for från stolpe till stolpe, där passningarna gick mellan Oscar och Wedberg flera gånger innan Oscar till slut satte bollen i nätet.

Riktigt snyggt, men mer av den varan vill vi se om Backadalen skall vända i tredje perioden.

3:e Perioden

Tyvärr bli undertecknad upptagen med att lösa ett tekniskt problem i hallen och missar därmed rapportering av första halvan av 3:e perioden.

04:38  4-6

05:44  U2 Backadalen

10:17  5-7

13:05 5-7  Emil Kronaas (Andreas Aronsson)

Som många gånger under matchen så är det Aronsson som jobbar och sliter fram bollen och lägger över en snabb pass till Kronaas som klipper till direkt och gör sitt tredje mål för kvällen och därmed hattrick. Skall det gå att vända matchen, tro?

Efter drygt 14 minuter så har Marstrand ett klockrent stolpskott.

Efter detta så är det Backadalen som ligger på frenetiskt men kommer inte till några riktiga farligheter. Det känns lite som desperationen infinner sig och istället för att få igång spelet så tar man lite avslut i fel lägen och skott i täck samt utanför.

När två minuter återstår av matchen tar Backadalen ut målvakten och försöker med spel i 6 mot 5 komma närmare, men matchen slutar utan några fler mål.

Summering:
Marstrand vinner med 7-5 efter att ha varit klart hungrigare och mer resoluta och distinkta i sina avslut. Det känns även denna match som att vi för spelet men gör enkla misstag som vi straffas hårt för och sedan har vi oerhört svårt att göra mål.

Men det gäller också att se framåt och inte gräva ner sig för en förlust som denna. Serien har precis börjat. Kronaas och Oscar får poäng i "lejonligan" för sina mål, men jag måste plussa lite extra för Andreas Aronsson som verkligen krigar fram och tillbaks i banan med en viljestyrka som vår gamle trotjänare från förra säsongen Anton Sjölund Jurado. Även extra plus till Joakim Östling, som hela matchen kämpade och slet och gav 100% över hela banan. Visst ibland studsade inte bollen din väg, men du gav i alla fall järnet och se nu till att få med dig resten av gänget på detta inför fortsättningen.

Nä killar, ni vet att ni kan så mycket bättre. Det gäller nu bara att knyta näven och gå tillbaks till grunderna. Spela bollen enkelt till närmaste "gubbe". Fokusera på ert passningsspel och ge 100% på planen så kommer det snart att släppa.

Och varför inte ge lagkamraterna ett extra "Bra jobbat!", eller "Snygg pass", "Kom igen" och pusha varandra positivt. Förhoppningsvis kommer det att gå bättre redan i nästa omgång mot Frölunda IBK. Lejonen kommer alltid tillbaks!

Vi vill också passa på att tacka Flickor 02/03 där tjejerna Nellie, Jaslin, Ida och Inez skötte sargvaktsjobbet på ett utmärkt sätt....

Ha det bra alla och välkomna tillbaks igen!

Text & foto: Stefan Jungegård

-------------------------------------------------------------------------------------------------