Herrarna vann mot Herrestad
2017-10-14 19:30

IBF Backadalen - Herrestads AIF

10 - 5  (3 - 2, 3 - 1, 4 -2)

Matcherna duggar tätt nu! Tredje matchen på 6 dagar. Denna kväll hade vi besök av ett lag utanför Göteborgsområdet, nämligen Herrestads AIF. Lejonen gjorde efter en hafsig start och ett litet tapp i början av 3:e perioden, en stabil prestation och vann ganska så klart med 10-5.

Kul att vara tillbaka på Lundbystrand och få ta del av en hemmamatch på en fredagskväll igen. Som vanligt en härlig inramning och en hel del bortasupporters på läktaren. Doften av kaffe och nybakat från "Fia´s fik" lockar ett besök av de flesta innan de placerar sig i en stol. Jonas ljuva stämma som önskar alla välkomna till denna match i division 2 mellan Backadalen och Herrestad, vars start i serien för de båda har varit klart hygglig.

Grovt sagt handlar matchen om vilket lag skall placera sig i topp och vilka som får kämpa i mittskiktet av serien. Vet att det är en lång serie, men varje match är viktig och varje resultat ger nya förutsättningar, alltså inte minst denna fredagsmatch.

1:a perioden
Backadalen går till attack redan i första bytet och första bollkontakten för gästerna blir när Herrestadsmålvakten får plocka ut bollen ur sitt nät.
Backadalens Theo Haugen gör 1-0 efter 29 sekunder.
Vilken härlig start för hemmalaget!

Annars präglades första perioden av väldigt mycket slarv från de båda lagen.
Mycket bolltapp på mittplan som gav motståndarlaget halvchanser mest hela tiden. Efter varsitt PP-mål och en lyckad frislagsvariant av Herrestad är ställningen 2-2 redan efter 5.35 av denna första perioden.

Fabbe (Fabian Fihn) är på ett härligt spelhumör och efter en pass från kompisen Abrahamsson så tråcklar han sig igenom försvaret och placerar en backhand under målvakten till 3-2 och ledningen för hemmalaget när tutan ljuder för periodpaus.

2:a perioden
Ser tydligt att båda lagen har blivit tillsagda att vårda bollen bättre.
Det hafsiga spelet från första perioden är bortblåst, framförallt från hemmalaget sida. Emil Kronaas gör entré på planen och får även känna på utvisningsstolen efter en konstig situation.

Ena domaren har armen uppe för en avvaktande Herrestadsutvisning, medan den andre tar en utvisning för felaktigt byte för Backadalen när vi skall ta ut målvakten. Efter en lång diskussion mynnar det hela ut i en utvisning för Backadalen för felaktigt byte.

Vi gör ett bra BP med en tät box. De skott som smiter förbi har Emil Enander Boqvist i kassen bra koll på.
Av bara farten så får Backadalen göra om proceduren ytterligare två gånger inom loppet av en 10-minutersperiod, med samma goda resultat.
I det sista BP utökar vi t.o.m. ledningen till 4-2 efter att Fabbe snurrat upp Herrestadsförsvaret och serverat Alexander Wedberg som följt med upp i anfallet.

Enander i kassen gör ett par kvalificerade räddningar och ser till att ledningen är intakt.
Kronaas drar sedan in 5-2 på volley efter bra förarbete av Bylund.
Vi gör även 6-2 kort därefter, när Eric Hellström förvaltar en passning från Källman på bästa sätt.

Linus Söderblom som utsågs till bäste spelare för Herrestad denna kväll har en egen show, då han med sin kvickhet reducerar till 6-3 i boxplay, vilket fastställer resultatet efter två perioder.

3:e Perioden
Efter hemmalagets 5:e utvisning krymper ledningen till 6-4 efter klassiskt PP-mål från Herrestad.

När halva perioden precis är spelad är det match på allvar, Herrestad gör då även 6-5 efter en strumprullare som helt ställer Emil i kassen.

Därefter är det hemmalaget som bestämt sig att ta hand om alla tre poängen.

Kronaas gör sin andra kasse för kvällen, efter att Bylund återigen vunnit bollen på mitten och Kronaas snyggt placerat bollen i bortre krysset till 7-5.

8-5 kommer efter en snygg upprullning av Fihn-> Oscar och mål från Wedbergs klubba.

9-5 kommer återigen från Kronaas trollspö i PP.
”Krona” som har en fantastisk utdelning denna kväll, på endast två genomförda perioder och 5 skott levererade gör han hattrick (d.v.s. 3 mål).

Matchens lirare får sista ordet, Fabbe gör denna tillställning till tvåsiffrig för sitt Backadalen då han knackar in en backhand via ribban på pass från kapten ”Slangen” och fastställer slutresultatet till 10-5.

Summering:
Efter en hafsig första period tar hemmalaget tag i spelet i mittperioden där de har en 4-målsledning som mest och där matchen borde varit avgjord.
Men Herrestad och Linus Söderblom jagar nästan ikapp, när det återstår endast 10 minuter av matchen så har det krymp till endast uddamålaledning för hemmalaget.
Undertecknad var dock aldrig orolig, tyckte det syntes tydligt en vilja hos Backadalen att bärga alla 3 pinnarna. Och undertecknad fick rätt!
10-5 till slut och då plockade (förvånande nog) inte Herrestad sin målvakt i slutet.

3 poäng och (tillfällig?) serieledning för lejonen.
Bra resultat och god känsla inför kommande veckas träningar och framförallt inför nästkommande helgs bortamatch mot topplaget Landvetter.

Läs gärna också vad Herrestad skriver i sitt referat om matchen.

Vi vill också tacka Pojkar 04 som skötte sargvaktsjobbet på ett utmärkt sätt....