HERRAR A
Målsnålt i andra träningsmatchen
2017-08-25 15:27

IBF Göteborg - IBF Backadalen  3 - 1

Backadalen gästade igår kväll fina Torpahallen för årets andra bortamatch. Återigen stod ett division 1-lag för motståndet i nysatsande IBF Göteborg. Det blev en tät match mellan två lag med två bra målvakter som höll nere sifforna. En chansrik och händelserik match där tyvärr hemmalaget vann med 3-1.

När det blåstes av för paus efter den första perioden så stod det fortfarande 0-0, men det saknades minsann inte chanser.

Den andra perioden fortsatte där den första slutade. En tät match med många hårda dueller och kul innebandy för publiken att kolla på. IBF Göteborg tog dock ledningen under den andra perioden och man gjorde det på en snabb spelvändning efter att Backadalen haft ett jätteläge i "slottet" i momentet innan. Hemmakeepern gjorde dock en suverän räddning som bäddade för kontringen som förde upp 1-0 på tavlan.

I den tredje perioden fortsatte lagen att skapa bra lägen, men med både tur och skicklighet kunde målvakterna freda sina mål fram till den andra halvan av perioden där hemmalaget gick upp till 3-0 efter en snygg frislagsvariant samt ett straffslag.

Backadalen gnuggade dock på och fick också en reducering med fem minuter kvar när nyförvärvet Eric Hellström stänkte upp bollen i krysset direkt på frislag.

3-1 stod sig sedan matchen ut.

Nu är det bara en dags vila innan ny match väntar, denna gången borta mot seriekonkurrenten Frölunda IBK, kl. 14.30 på lördag.